Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Επιλογες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογες

Μ. ΠΕΜΠΤΗ ΕΡΤ2 23.30

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΛΟΥΡΔΗ

Δραματική ταινία, συμπαραγωγή Αυστρίας- Γαλλίας- Γερμανίας 2009, συγκλονίζει με τη σεναριακή της ακρίβεια και αφοπλίζει με τη γλυκόπικρη αλήθεια και τη σκληρή ειρωνεία της. Η Κριστίν έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της πάνω σ’ ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Όταν αποφασίζει να επισκεφτεί τη Λούρδη, φημισμένο τόπο προσκυνήματος στην καρδιά των Πυρηναίων για τη θαυματουργό Παναγία του, το κάνει περισσότερο για να ξεφύγει από την απομόνωσή της, παρά από πίστη σ’ ένα θαύμα. Παρ’ όλα αυτά, ακολουθεί πιστά το πάγιο τελετουργικό: εμβαπτίσεις στο θαυματουργό νερό, εξομολογήσεις, προσευχές κ.λπ. Ώσπου ένα πρωί ξυπνάει θεραπευμένη, μπορεί ξανά να περπατήσει. Ο αρχηγός της ομάδας των προσκυνητών, ένας όμορφος σαραντάρης εθελοντής του Τάγματος της Μάλτας, αρχίζει να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την Κριστίν. Εκείνη προσπαθεί ν’ αδράξει αυτή την πρωτόγνωρη ευκαιρία ευτυχίας, την ίδια στιγμή που η θεραπεία της, προκαλεί απορία, φθόνο και θαυμασμό στους παρισταμένους. Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Τζέσικα Χάουσνερ, είναι ένα σκληρό παραμύθι, άλλοτε όνειρο κι άλλοτε εφιάλτης. Παίζουν: Σιλβί Τεστίντ, Λεά Σεϊντού, Ελίνα Λόουενσον, Μπρούνο Τοντεσκίνι

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ3 22.30

ΣΕΖΑΝ ΚΑΙ ΖΟΛΑ

Δραματική, βιογραφική ταινία συμπαραγωγής Γαλλίας- Βελγίου, παραγωγής 2016. Η μακρόχρονη φιλία ανάμεσα σε δύο μεγάλους καλλιτέχνες της Γαλλίας: τον ζωγράφο Πολ Σεζάν και τον συγγραφέα Εμίλ Ζολά. Η φιλία τους ξεκίνησε από τα σχολικά τους χρόνια και τη ζωή τους στο Παρίσι. Η καλλιτεχνική επιτυχία δεν άργησε να βρει τον Ζολά, αλλά όχι και τον Σεζάν. Παίζουν: Γκιγιώμ Κανέ, Γκιγιώμ Γκαλιέν, Σαμπίν Ατζεμά, Ντεμπορά Φρανσουάζ.

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΡΕΝ 24.00

Ο ΜΠΑΤΛΕΡ

Δράμα, παραγωγής 2013, με τους Φόρεστ Γουίτακερ, Τζέιμς Μάρσντεν, Τζόν Κιούσακ, Ρόμπιν Ουίλιαμς, Μαράια Κάρεϊ. Η πραγματική ιστορία του Cecil Gaines, του βασικού μπάτλερ του Λευκού Οίκου, που υπηρέτησε έξι Προέδρους της Αμερικής από το 1962 μέχρι το 1986, από τον Αϊζενχάουερ ως τον Ρίγκαν. Η διαρκής μάχη για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών καθώς άλλαζε η πολιτική ιστορία της χώρας.

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ STAR 22.50

ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ

Βιογραφική δραματική ταινία βρετανικής παραγωγής 2015, με τους Έλεν Μίρεν, Ράιαν Ρέϊνολντς, Ντάνιελ Μπριλ. Η αληθινή ιστορία της Μαρία Άλτμαν, η οποία 60 χρόνια μετά τη φυγή της από τη Βιέννη, επιστρέφει για να ανακτήσει ανεκτίμητα οικογενειακά κειμήλια, που εκλάπησαν από τους Ναζί, συμπεριλαμβανομένου και του πίνακα «Woman in Gold» του Κλιμτ. Μαζί με τον άπειρο αλλά θαρραλέο δικηγόρο της, ξεκινά μια μάχη, που διαρκεί οχτώ χρόνια.

M. ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΚΑΪ 00.20

ΣΥΜΜΑΧΟΙ

Ο Αμερικανός κατάσκοπος Μαξ Βάταν αναλαμβάνει να σκοτώσει τον Γερμανό πρέσβη με τη βοήθεια της Μαριάν Μποσεζούρ, Γαλλίδας αντιστασιακής. Για να μην κινήσουν υποψίες παριστάνουν τους συζύγους. Ο Μαξ την ερωτεύεται, παντρεύονται, σύντομα όμως μαθαίνει πως η σύζυγός του ενδέχεται να είναι διπλός πράκτορας για λογαριασμό των Γερμανών. Παραγωγή 2016, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις, με τους Μαριόν Κοτιγιάρ, Μπράντ Πιτ.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ALPHA 22.00

ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ

Δράμα, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ. Παίζουν: Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσάστεϊν, Οκτάβια Σπένσερ, Έμμα Στόουν. Στις αρχές των '60 η 22χρονη Σκίτερ, επιστρέφοντας από τις σπουδές της στο πατρικό της, στη μικρή πόλη Τζάκσον του Μισισίπι, ανακοινώνει ότι σκοπεύει να γίνει συγγραφέας. Ξεκινώντας συνεντεύξεις με τις Αφροαμερικανίδες υπηρέτριες των πλουσίων της περιοχής για το βιβλίο της, αναδεικνύονται οι απάνθρωπες συνθήκες εκμετάλλευσης τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL