Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Ημέρες ισραηλινού animation στην Ταινιοθήκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ημέρες ισραηλινού animation στην Ταινιοθήκη

«Βαλς με τον Μπασίρ» του Άρι Φόλμαν

Μια σειρά από βραβευμένες, σύγχρονες ταινίες animation που προέρχονται από το Ισραήλ, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία θεμάτων, παρουσιάζονται από σήμερα έως και το Σάββατο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με τον τίτλο «Ημέρες ισραηλινού ανιμέισον".

Πρόκειται για ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο, ταινίες που αναφέρονται στη νέα ματιά της συλλογικής μνήμης της χώρας, την ταυτότητα και την πολιτική, αλλά και σε συγκινητικές οικογενειακές ιστορίες και ιστορίες μαύρου χιούμορ.

Ταινία έναρξης του αφιερώματος, είναι το εμβληματικό και πολυβραβευμένο «Βαλς με τον Μπασίρ» του Άρι Φόλμαν που προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους.

Το ξεχωριστό αυτό αφιέρωμα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation, Animasyros και της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.

Οι «Ημέρες ισραηλινού ανιμέισον», που περιλαμβάνουν την αφρόκρεμα του σύγχρονου ισραηλινού animation, έχει ως στόχο να συστήσει στο κοινό ένα καλειδοσκόπιο φωνών, παρόμοιο με τους πλούσιους και ποικιλόμορφους πολιτισμούς που ζουν μαζί στο σύγχρονο Ισραήλ.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το "Moonfash", το ισραηλινό περιοδικό animation, και την Bezalel Academy of Arts and Design της Ιερουσαλήμ, μια από τις καλύτερες ακαδημίες animation παγκοσμίως. Την επιμέλεια έχει η Tal Kantor, animator και visual artist, λέκτορας στην Ακαδημία Τεχνών και Design της Bezalel και συντάκτρια του "Moonfash".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL