Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Οι καλύτερες ταινίες μικρού μήκους στην Ταινιοθήκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι καλύτερες ταινίες μικρού μήκους στην Ταινιοθήκη

Σκηνή από την ταινία του Θ. Νεοφώτιστου «Λεωφόρος Πατησίων»

Έναν νέο κύκλο προβολών («Τόπο στους μικρομηκάδες!»), αφιερωμένο στις καλύτερες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους της τελευταίας δεκαετίας, εγκαινιάζει αυτή την Κυριακή, 17 Μαρτίου, στις 5 μ.μ., η Ταινιοθήκη της Ελλάδος με ελεύθερη είσοδο.

Στην εναρκτήρια προβολή θα παρουσιαστεί η νέα μικρού μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου «Λεωφόρος Πατησίων». Η ταινία έκανε τη διεθνή πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας και πρόσφατα απέσπασε υποψηφιότητα καλύτερης μικρού μήκους ταινίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στον κόσμο, το Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν. Ο Θανάσης Νεοφώτιστος θα είναι στην Ταινιοθήκη την Κυριακή για να συζητήσει με τους θεατές.

Οι συνολικά έξι ταινίες του αφιερώματος της Ταινιοθήκης προσφέρουν στο κοινό της Αθήνας μια ευκαιρία να γνωρίσει σκηνοθέτες που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική ταινία μικρού μήκους των τελευταίων ετών. Εκτός από τη "Λεωφόρο Πατησίων", θα προβληθούν οι ταινίες "Χαμομήλι" του Νεριτάν Ζιντζιρία (Χρυσός Διόνυσος στο Φεστιβάλ Δράμας το 2012), "Casus Belli" του Γιώργου Ζώη (παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, Χρυσός Διόνυσος στο Φεστιβάλ Δράμας και η πρώτη ελληνική μικρού μήκους που εξασφάλισε κινηματογραφική διανομή σε Γαλλία και Ελβετία), "Limbo" της Kωνσταντίνας Κοτζαμάνη (παγκόσμια πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών), "Αλεπού" της Ζακλίν Λέντζου (βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Δράμας το 2016 και συμμετείχε σε περισσότερα από τριάντα διεθνή φεστιβάλ αποσπώντας πολλά βραβεία), "Euroman" του Γαβριήλ Τζάφκα (η ταινία, που γυρίστηκε στη Δανία το 2015, απέσπασε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας).

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 (μετρό Κεραμεικός), τηλ.: 210 3609695

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL