Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Βιντεο-γράμμα προς τον Γιώργο Λάνθιμο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιντεο-γράμμα προς τον Γιώργο Λάνθιμο

Ο Μάκης Παπαδημητρίου στην Κινέττα, γράφει στον Γιώργο Λάνθιμο

Η Ένωση Σκηνοθετών και Παραγωγών Ελλάδος (ΕΣΠΕΚ), παραμονές της απονομής των Οσκαρ, επανέρχεται στα αιτήματα που είχε διατυπώσει το περασμένο φθινόπωρο, τα οποία και παρουσίασε στην ανοιχτή συζήτηση «Δώσε λίγη αγάπη στον ελληνικό κινηματογράφο», με στόχο τη χάραξη μιας ενιαίας κινηματογραφικής πολιτικής.

Η εκπληκτική διαδρομή του Λάνθιμου δίνει το έναυσμα για ένα  βιντεο-γράμμα όπου βλέπουμε τον Μάκη Παπαδημητρίου να επισκέπτεται την Κινέττα, την περιοχή όπου γυρίστηκε το "ουσιαστικό" σκηνοθετικό ντεμπούτο του Λάνθιμου. Το βίντεο σκηνοθέτησε ο Βασίλης Κατσούπης σε σενάριο των Σπύρου Κρίμπαλη και Ζαχαρία Μαυροειδή: «Να ᾽μαστε πάλι εδώ, αυτή τη φορά να πηγαίνουμε μια χειμωνιάτικη βόλτα σ᾽ ένα καλοκαιρινό θέρετρο, την Κινέττα.

Εκεί, μερικοί από εμάς έγραψαν ένα γράμμα αγάπης, που μπορεί εκ πρώτης να απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες: υπουργούς, κανάλια, φορείς, οργανισμούς, γραμματείς, διοικητικά συμβούλια, διευθυντές, προέδρους, συμβούλους και όλους εκείνους από τους οποίους εξαρτόμαστε για να μπορούμε να κάνουμε ταινίες με επαγγελματικές συνθήκες.

Το γράμμα αυτό γράφτηκε με πολλή αγάπη. Αγάπη που ο ελληνικός κινηματογράφος προσφέρει απλόχερα και που μπορεί για την ώρα να μένει δίχως ανταπόκριση, δεν σταματάει όμως ποτέ να ελπίζει σε αυτή, ως μοναδικό τρόπο για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει και να δίνει την αγάπη του...».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL