Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στον "Ψυχρό πόλεμο" το βραβείο των διευθυντών φωτογραφίας

Το Αμερικανικό Σωματείο Διευθυντών Φωτογραφίας (ASC) απένειμε το φετινό βραβείο του στον «Ψυχρό πόλεμο» του Πολωνού Πάβελ Παβλικόφσκι, και συγκεκριμένα στον διευθυντή φωτογραφίας Λούκας Ζαλ. Πέρυσι,...

Το Αμερικανικό Σωματείο Διευθυντών Φωτογραφίας (ASC) απένειμε το φετινό βραβείο του στον «Ψυχρό πόλεμο» του Πολωνού Πάβελ Παβλικόφσκι, και συγκεκριμένα στον διευθυντή φωτογραφίας Λούκας Ζαλ. Πέρυσι, το συγκεκριμένο βραβείο είχε δοθεί στον Ρότζερ Ντίκινς για τη δουλειά του στο “Blade Runner 2049”, ο οποίος στη συνέχεια κατέκτησε και το Όσκαρ, επομένως, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, ο Λούκας Ζαλ φαίνεται να αποκτά προβάδισμα στην κούρσα για το βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Βασικός αντίπαλος του Ζαλ εθεωρείτο ο σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν, καθώς ήταν και διευθυντής φωτογραφίας στην ταινία του. Επίσης, συνυποψήφιος για το ίδιο βραβείο ήταν και ο Ρόμπι Ράιαν της "Ευνοούμενης" του Γιώργου Λάνθιμου.

Η τελετή για τα βραβεία της ASC συνδυάστηκε με τον εορτασμό για τα 100 χρόνια του Σωματείου, και με την ευκαιρία τιμήθηκε ο διευθυντής φωτογραφίας Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον, κάτοχος τριών Όσκαρ, και συνεργάτης σκηνοθετών όπως ο Όλιβερ Στόουν, ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Τζον Σέιλς, ο Κουέντιν Ταραντίνο -ο τελευταίος μάλιστα ήταν αυτός που του παρέδωσε το ειδικό αναμνηστικό βραβείο στην τελετή της ASC. Επίσης, ειδικό τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στον ηθοποιό Τζεφ Μπρίτζες. Ο 69χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε πάντα πάθος με τη φωτογραφία και λειτουργούσε στα γυρίσματα των ταινιών του ως «ανεπίσημος» φωτογράφος. "O Τζεφ είναι ένα μεγάλο ταλέντο και εξαιρετικός άνθρωπος εκτός οθόνης" δήλωσε ο πρόεδρος της ASC Κις βαν Όστρουμ. "Και εμείς, τα μέλη της ASC, τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο, γιατί μοιράζεται την αγάπη και το πάθος της αφήγησης μέσα από εικόνες κι έχει δημιουργήσει πραγματικά έργα τέχνης με τη φωτογραφική του μηχανή...".

Δείτε όλα τα σχόλια