Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Animasyros12: "Πρασινίζει" και ανθίζει...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Animasyros12: "Πρασινίζει" και ανθίζει...

Με μια... πράσινη καρδιά, που δεν χτυπά μόνο για το περιβάλλον και την αειφορία, το διεθνές και καταξιωμένο Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και Αnimation Animasyros12 γίνεται φέτος AnimaGreen και διεξάγεται από 18 έως και 22 Σεπτεμβρίου στο νησί της Σύρου.

Στο επίκεντρο της θεματικής και της προβληματικής του φεστιβάλ, που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και αναμένεται κάθε χρόνο με ξεχωριστό ενδιαφέρον, βρίσκεται κυρίως η εξασφάλιση της διατήρησης και διάδοσης της καλλιτεχνικής κληρονομιάς και δημιουργίας μέσω των νέων τεχνολογιών.

Έτσι και φέτος το Animasyros12 συνεχίζει να αποτελείται σταθερά από τρία διαγωνιστικά τμήματα, Διεθνές και Σπουδαστικό Μικρού Μήκους και Μεγάλου Μήκους, θεματικά πανοράματα ταινιών εκτός διαγωνισμού (Διεθνές, Σπουδαστικό και Ελληνικό Πανόραμα, Ταινίες για όλη την οικογένεια).

Το φεστιβάλ που έχει κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων θεατών, αλλά έχει γίνει και αναγνωρίσιμη δύναμη στη διεθνή αγορά, διεισδύοντας με μέθοδο και συστηματικό τρόπο σε απροσπέλαστα έως τώρα κυρίαρχα κάστρα δημιουργίας και παραγωγής animation, φιλοδοξεί για ακόμα μια χρονιά να προσελκύσει το ενδιαφέρον καταξιωμένων δημιουργών. Ευφάνταστων δημιουργών από την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, που αντικείμενο της έμπνευσης και της εργασίας τους παραμένουν οι ταινίες κινουμένων σχεδίων. Φέτος, τιμώμενες χώρες στη δωδέκατη διοργάνωση του φεστιβάλ, με καλεσμένους δημιουργούς και αντιπροσωπευτικά έργα, είναι η Σουηδία, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα και το Σουηδικό Κέντρο Κινηματογράφου, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν.

Κάλεσμα για συμμετοχές

Το Animasyros12 καλεί και φέτος όλους όσοι από τους δημιουργούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς και animators έχουν ένα animation έτοιμο για προβολή στο φεστιβαλικό -και όχι μόνο- κοινό να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής για τα τρία διαγωνιστικά προγράμματα και να γίνουν μέρος του Animasyros12. Οι αιτήσεις συμμετοχής τόσο για τις ταινίες όσο και για τις εν εξελίξει παραγωγές που θέλουν να συμμετάσχουν στη διευρυμένη αγορά του φεστιβάλ υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας FilmFreeway. Η έναρξη υποβολής αιτήσεων μόλις ξεκίνησε και ολοκληρώνεται στις 25 Ιουνίου.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στην εκπαίδευση, την ανοιχτή πρόσβαση στην πληροφορία, την αστική ανανέωση και στον τουρισμό, το Animasyros12 οργανώνει και φέτος μια σειρά από εκπαιδευτικά εργαστήρια τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες αλλά και ευπαθείς ομάδες, όπως άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ, υπό τον συντονισμό διακεκριμένων εκπαιδευτών από όλο τον κόσμο.

Το φεστιβάλ συνεχίζει το επιτυχημένο τμήμα της Αγοράς τόσο στη Σύρο όσο και στην Αθήνα, ενισχύοντας τη δημιουργία ενός ετήσιου δικτύου επαγγελματιών, τόσο δημιουργών όσο και παραγωγών και διανομέων, για τον κλάδο της εμψύχωσης.

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, η μεγάλη γιορτή του animation, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL