Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Ρ.Δούρου: Εργαλείο - θεσμός για την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών το Film Office
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ.Δούρου: Εργαλείο - θεσμός για την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών το Film Office

«To Γραφείο διευκόλυνσης οπτικοακουστικών παραγωγών (Film Office)της Περιφέρειας Αττικής, "ενός θεσμού-εργαλείου" που θα καταστήσει την Αττική, κρίσιμο παράγοντα και «πόλο επικοινωνίας, συντονισμού και συνεργασίας για την διευκόλυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών», ανακοίνωσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, συνεχάρη την περιφερειάρχη και το ΕΚΟΜΕ για την άμεση ανταπόκριση στην κάλυψη ενός «σημαντικού κενού για την χώρα που αφορά τις οπτικοακουστικές παραγωγές και επενδύσεις».

Χρειάστηκαν, πρόσθεσε ο ίδιος, μόλις δύο χρόνια για συγκροτηθεί το "Film Office της Αττικής" το οποίο αποτελεί καταλυτικό παράγοντα προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών και σημείωσε ότι η μέχρι τώρα έλλειψη αντίστοιχων υπηρεσιών στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα να προτιμώνται γειτονικές χώρες με συνέπεια τεράστια απώλεια εσόδων για την χώρα μας η οποία διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά προσέλκυσης τέτοιων επενδύσεων (πολιτιστικά μνημεία, τοπία, ιστορικά, υποδομές κ.α.).

H Ρ.Δούρου, αναφερομένη στη λειτουργία του "Film Office της Αττικής", τόνισε ότι δεν αφορά στενά την Αττική αλλά ευρύτερα τη χώρα και την εθνική οικονομία. Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία τόνισε ότι πριν τέσσερα χρόνια η Περιφέρεια έκανε τη στρατηγική επιλογή, μέσα από συνέργειες, να λειτουργήσει ως πόλος έλξης κρίσιμων ξένων επενδύσεων που, αφενός δημιουργούν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και αφετέρου να στηρίζουν επαγγέλματα και οικονομικούς τομείς που έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, «συμβάλλοντας έτσι, λόγω του ειδικού βάρους της Περιφέρειας, στην επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας».

Με τη λειτουργία του "Film Office", πρόσθεσε η ίδια, ότι η Περιφέρεια θα λειτουργήσει ως αρωγός και παράγοντας διευκόλυνσης και αντιμετώπισης των όποιων ζητημάτων – από την εξεύρεση χώρων ως τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις -, που θέτει μια ξένη παραγωγή. Η κ. Δούρου αναφερόμενη στη συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, ανακοίνωσε την πρόθεση «να γίνει η Αττική πόλος έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών και επενδύσεων που μπορούν να αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα. Να λειτουργήσουν, μέσα από αλληλεπιδράσεις, καταλυτικά, αλλάζοντας την εικόνα μίας χώρας ουραγού, σε χώρα που ανήκει στην κατηγορία εκείνων που κερδίζουν».

Επίσης, σημείωσε ότι δρομολογήθηκαν οι κινήσεις στην κατεύθυνση υλοποίησης αυτού το σχεδιασμού, σε συνεργασία και με το υπουργείο Εργασίας και με τον ΕΦΚΑ, ενώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού είναι «επιχειρησιακά έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις λειτουργίας του στο πλαίσιο υποδοχής μιας σύγχρονης μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής».

Στη συνέχεια η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος που έχει την ευθύνη της Τουριστικής Προβολής, Ελένη Δημοπούλου αναφέρθηκε αναλυτικά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Αττική προνομιακό χώρο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων για οπτικοακουστικές παραγωγές. Παρέστησαν και τοποθετήθηκαν η διευθύντρια του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Βένια Βέργου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (Σ.Α.Π.Ο.Ε.) Πάνος Παπαχατζής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL