Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Χρυσές Σφαίρες 2019 / Χρυσές Σφαίρες 2019: Νικητές το "Πράσινο βιβλίο" και η Ολίβια Κόλμαν του Λάνθιμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσές Σφαίρες 2019 / Χρυσές Σφαίρες 2019: Νικητές το "Πράσινο βιβλίο" και η Ολίβια Κόλμαν του Λάνθιμου

Το αντιρατσιστικό "Πράσινο βιβλίο" του Πίτερ Φαρέλι ήταν ο μεγάλος νικητής στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, φεύγοντας με τρία βραβεία: Καλύτερη ταινία στην κατηγορία Καλύτερη Κωμωδία ή Μιούζικαλ, βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, συν το βραβείο Δεύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για τον Μαχαρσάλα Άλι, ο οποίος το 2017 είχε κερδίσει τo Όσκαρ στην ίδια κατηγορία για το «Μoonlight».

"Η ευνοούμενη" του Γιώργου Λάνθιμου, που είχε πέντε υποψηφιότητες, έφυγε τελικά με ένα βραβείο, που απονεμήθηκε στην Ολίβια Κόλμαν (Πρώτης Γυναικείας Ερμηνείας σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ). Συγκινημένη, η Ολίβια Κόλμαν ευχαρίστησε τον Έλληνα σκηνοθέτη και τον χαρακτήρισε ιδιοφυΐα, "που δεν χαμογελά ποτέ στο γύρισμα...". Στην κατηγορία Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία σε Δραματική Ταινία, φαβορί ήταν η Lady Gaga για την ταινία «Ένα αστέρι γεννιέται», αλλά η Γκλεν Κλόουζ έκανε την έκπληξη και τιμήθηκε για τον ρόλο της στην ταινία "The Wife", όπου υποδύεται τη σύζυγο ενός βραβευμένου με Νόμπελ λογοτέχνη. Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η Κλόουζ, καταχειροκροτούμενη από το κοινό που είχε σηκωθεί όρθιο, δήλωσε ότι σκέφτεται τη μητέρα της, "η οποία σε όλη της τη ζωή εξιδανίκευε τον πατέρα μου... Αλλά εμείς οι γυναίκες έχουμε όνειρα και οφείλουμε να τα κυνηγάμε και να τα κάνουμε πραγματικότητα".

Δύο βραβεία κέρδισε το «Roma» του Μεξικανού Αλφόνσο Κουαρόν, τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Παραγωγής καθώς και το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον 57χρονο Μεξικανό σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη στην κατοχή του ένα Όσκαρ σκηνοθεσίας για το «Gravity». Ο Κουαρόν μίλησε για τη στήριξη που είχε από το Netflix προκειμένου να γυρίσει το "Roma": «Τους πήγα μια προσωπική ταινία, ένα μεξικανικό δράμα, γυρισμένο στα ισπανικά και ασπρόμαυρο. Και σε καμία στιγμή αυτό δεν θεωρήθηκε πρόβλημα. Ποτέ! Έτσι καταφέραμε και προσέξαμε την ουσία της ταινίας, την καρδιά της ιστορίας μας. Με εμπιστεύτηκαν!".

Αναλυτικά, τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας κέρδισε το "Bohemian Rhapsody", ενώ στην κατηγορία Καλύτερη Κωμωδία ή Μιούζικαλ βραβεύτηκε, όπως αναφέραμε, "Το πράσινο βιβλίο". Το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε δραματική ταινία πήγε στην Γκλεν Κλόουζ για το "The Wife". Το αντίστοιχο στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ δόθηκε στην Ολίβια Κόλμαν για την "Ευνοούμενη" του Γιώργου Λάνθιμου. Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε Δραματική Ταινία απονεμήθηκε στον Ράμι Μάλεκ για το "Bohemian Rhapsody". Αντίστοιχα, στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ βραβεύτηκε ο Κρίστιαν Μπέιλ για την ερμηνεία του ως Ντικ Τσένι στο "Vice". Χρυσή Σφαίρα Δεύτερης Ανδρικής Ερμηνείας δόθηκε στον Μαχαρσάλα Άλι για "Το πράσινο βιβλίο" και Δεύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στη Ρετζίνα Κινγκ για το "If Beale street could talk". Βραβείο σκηνοθεσίας στον Αλφόνσο Κουαρόν για το "Roma", ταινία που απέσπασε και τη Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Παραγωγής. Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου απονεμήθηκε στους Πίτερ Φαρέλι, Νικ Βαγιελόνγκα, Μπράιαν Χέις Κάρι για "Το πράσινο βιβλίο", Καλύτερης Μουσικής στον Τζάστιν Χέργουιτς για το φιλμ "Πρώτος άνθρωπος".

Όπως αναμενόταν, οι Lady Gaga, Μαρκ Ρόνσον, Άντονι Ροσομάντο και Άντριου Γουάιατ κέρδισαν τη Χρυσή Σφαίρα για το τραγούδι της ταινίας "Ένα αστέρι γεννιέται". "Πρέπει να πω ότι ως γυναίκα στον χώρο της μουσικής είναι πολύ δύσκολο να με πάρουν στα σοβαρά και αυτοί οι τρεις απίστευτοι άνθρωποι με απογείωσαν" δήλωσε η Lady Gaga.

Ο Τζεφ Μπρίτζες παρέλαβε το βραβείο Σεσίλ Ντε Μιλ για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο και ήταν πραγματικός χείμαρρος στην ομιλία του, θυμίζοντας ότι στο ξεκίνημά του τον βοήθησε ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς και φτάνοντας μέχρι τον "Μεγάλο Λεμπόφσκι" και το τι σημαίνει να επιβιώνεις στο Χόλιγουντ. "Μπορούμε να οδηγήσουμε τα πράγματα στην κατεύθυνση που θέλουμε".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL