Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
«Ποιος θα με αγαπήσει τώρα;» / Όταν το σινεμά στηρίζει ανθρώπους σε διωγμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ποιος θα με αγαπήσει τώρα;» / Όταν το σινεμά στηρίζει ανθρώπους σε διωγμό

«Ποιος θα με αγαπήσει τώρα;» των Μπάρακ και Τόμερ Χέιμαν, από το Ισραήλ

Σε πανελλήνια πρεμιέρα προβάλλεται την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας (Σίνα 31) το ντοκιμαντέρ «Ποιος θα με αγαπήσει τώρα;» των Μπάρακ και Τόμερ Χέιμαν, ιστορία ενός Ισραηλινού πρώην στρατιωτικού που εκδιώχθηκε από το κιμπούτς όπου ζούσε, λόγω της ομοφυλοφιλίας του. Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο προβολών του CineDoc. Εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και τον περισσότερο χρόνο αφοσιώνεται σε πρόβες και παραστάσεις με τη London Gay Men’s Chorus. Η ταινία μιλά για την αποδοχή, την αγάπη και την υπέρβαση...

Την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα προλογίσει ο Κωστής Χατζημωράκης, διευθυντής του Κέντρου Ζωής για την υποστήριξη ανθρώπων που ζουν με HIV (www.kentrozois.gr). Θα ακολουθήσει Q & A με το κοινό. Στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2016 στο "Πανόραμα", η ταινία απέσπασε το βραβείο κοινού.

Ο Μπάρακ και ο Τόμερ Χέιμαν είναι γνωστοί από την προηγούμενη ταινία τους «Mr Gaga» και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ο Τόμερ θα βρεθεί στην Αθήνα προκειμένου να δώσει ένα masterclass σχετικά με την ανάπτυξη ενός κινηματογραφικού χαρακτήρα. Το masterclass διοργανώνεται από το Cinedoc και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και εντάσσεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ακαδημίας Film Factory, που πραγματοποιείται εφέτος για έβδομη χρονιά. Θα δοθεί στις 6 μ.μ. στην Αίθουσα "Άρης Γαρουφαλής" του Ωδείου Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19) και η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

Νωρίτερα, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα του CineDoc περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας "Ένας καλύτερος άνδρας" (A Better Man) στο "Αχίλλειον" του Βόλου, στις 7.30 μ.μ. Καναδέζικη παραγωγή, σε σκηνοθεσία των Ατίγια Χαν και Λόρενς Τζάκμαν, περιγράφει τη σωματική και ψυχολογική βία που υπέστη μια γυναίκα από τον σύντροφό της. Είκοσι χρόνια μετά τον χωρισμό τους, του ζητάει να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν τους. Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και τη Διεθνή Αμνηστία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL