Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Ένα πολύχρωμο και πολυδιάστατο φεστιβάλ για παιδιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένα πολύχρωμο και πολυδιάστατο φεστιβάλ για παιδιά

Το Φεστιβάλ άνοιξε η ταινία "Η Dilili στο Παρίσι" του Μισέλ Οσελό

«Θέλουμε να ψυχαγωγήσουμε και να εμπνεύσουμε τα παιδιά και τους νέους. Διαλέξαμε ό,τι πιο φρέσκο από την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή για το νεανικό και παιδικό κοινό και φτιάξαμε ένα πολύχρωμο και πολυδιάστατο πρόγραμμα” λέει για το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας η διευθύντριά του Καλλιόπη Χαραλάμπους - Κριέφ. Το φεστιβάλ, που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρόνων, έχοντας στόχο, πέρα από την ψυχαγωγία, “να ανοίξει μια συζήτηση για θέματα όπως τα δικαιώματα των παιδιών, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός στην ετερότητα, η ανοχή, η δύναμη των κοριτσιών, οι κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές, οι οικογενειακές σχέσεις» εξηγεί.

Το φεστιβάλ, με σύνθημα «Κατάλληλο κάτω των 18», περιλαμβάνει 74 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και ταινίες κινουμένων σχεδίων από 30 χώρες, σε 22 διαφορετικές γλώσσες.

«Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, που θεωρούμε ότι θα καλύψει μια πραγματική ανάγκη του αθηναϊκού κοινού με στόχο την υποστήριξη και προώθηση της παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής, η οποία κάθε χρόνο προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για παιδιά και εφήβους που πολύ συχνά δεν γίνονται ευρύτερα γνωστές” διευκρινίζει η πρόεδρος του Φεστιβάλ Αμάντα Λιβανού, προσθέτοντας πως “στόχος είναι επίσης είναι η ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής ταινιών για παιδιά, στα πρότυπα της διεθνούς άνθησης παιδικού προγράμματος».

Σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο και την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κινηματογραφικά εργαστήρια, να περιπλανηθούν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και βιβλιοθήκες, να παρακολουθήσουν αναγνώσεις παιδικών βιβλίων από καλεσμένους και να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια τεχνολογίας.

Την αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε η ταινία «Η Dilili στο Παρίσι» του Μισέλ Οσελό, παρουσία του σκηνοθέτη, στην οποία η πανέξυπνη Ντιλιλί στο Παρίσι της Μπελ Επόκ έχει αποφασίσει να εξιχνιάσει τις μυστηριώδεις απαγωγές κοριτσιών που μαστίζουν την πόλη, μαζί με το μεταφορέα φίλο της. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, επιφανείς μορφές της γαλλικής τέχνης, επιστήμης και διανόησης, από τον Μονέ και τον Προυστ ώς τον Παστέρ και τον Ντεμπισί, της δίνουν στοιχεία για να λύσει το μυστήριο.

Ορισμένες από τις ταινίες οι οποίες έχουν ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους και θα προβληθούν σήμερα και αύριο είναι: “Ο Χιονόσαυρος και άλλες ιστορίες”, “Los Bando: Τρελαµένοι µε τη ροκ”, “Η Ιπτάµενη Περιπέτεια του Πλόι”, “Ο Τίτο και τα πουλιά”, “Ο Μπασίρ στη Χώρα των Θαυµάτων και άλλες ιστορίες”, “Ερνέστ και Σελεστίν και άλλες ιστορίες”, “Η απίστευτη ιστορία του γιγάντιου αχλαδιού", “Tweener και άλλες ιστορίες”, “Τα πουλιά τρελάθηκαν και άλλες ιστορίες”, “Ο μπαλωµένος σκύλος και άλλες ιστορίες”, “Η καµηλοπάρδαλή µου”, “Supa Modo”, “Ο μασκοφόρος ποντικός και άλλες ιστορίες”, “Η Μιράι του μέλλοντος” κ.ά.

Το βράδυ της Κυριακής στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης, όπου θα δοθούν τα βραβεία κοινού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL