Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Εξι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες / Φαβορί η ταινία για τον Ντικ Τσένι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες / Φαβορί η ταινία για τον Ντικ Τσένι

Ο Κρίστιαν Μπέιλ (αριστερά) πήρε περισσότερα από 25 κιλά και ξύρισε το κεφάλι του, προκειμένου να υποδυθεί τον Ντικ Τσένι στην ταινία "Vice"

Η ταινία «Vice» του Ανταμ ΜακΚέι, που αναφέρεται στην καριέρα του "άρχοντα του σκότους" της αμερικανικής πολιτικής Ντικ Τσένι, απέσπασε τις περισσότερες υποψηφιότητες (έξι συνολικά) για τις Χρυσές Σφαίρες, τα βραβεία που απονέμει κάθε χρόνο η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ.

Προάγγελος των Όσκαρ, η 76η τελετή απονομής θα λάβει χώρα την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, με παρουσιαστές τη Σάντρα Ο και τον Αντι Σάμπεργκ. Στον κατάλογο ακολουθούν, με πέντε υποψηφιότητες, το «Ένα αστέρι γεννιέται» (τρεις από αυτές για τον Μπράντλεϊ Κούπερ και μία για τη Lady Gaga), το "Green book" του Πίτερ Φαρέλι και το "The Favourite" του Γιώργου Λάνθιμου (έχει υποψηφιότητα για καλύτερη ταινία στην κατηγορία "Κωμωδία ή Μιούζικαλ", καλύτερου σεναρίου, πρώτου γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Ρέιτσελ Βάις και την Έμα Στόουν - ο ίδιος ο Γιώργος Λάνθιμος δεν έχει υποψηφιότητα στην κατηγορία της σκηνοθεσίας).

Ακολουθεί με τέσσερις υποψηφιότητες το «BlacKkKlansman» του Σπάικ Λι και με τρεις το «If Beale Street Could Talk» του Μπάρι Τζένκινς.

Αναλυτικά, στην κατηγορία "Δράμα" υποψήφιες είναι οι «Black Panther», «BlacKkKlansman», «Bohemian Rhapsody», «If Beale Street Could Talk», «A Star Is Born».

Στην κατηγορία "Κωμωδία ή Μιούζικαλ" υποψήφιες είναι οι ταινίες «Crazy Rich Asians», «The Favourite», «Green Book», «Mary Poppins Returns», «Vice».

Υποψήφιοι για το βραβείο Σκηνοθεσίας είναι οι Μπράντλεϊ Κούπερ («A Star Is Born»), Αλφόνσο Κουαρόν («Roma»), Πίτερ Φαρέλι («Green Book»), Σπάικ Λι («BlacKkKlansman») Άνταμ ΜακΚέι («Vice»).

Για το βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας, υποψήφιες είναι οι: «Καπερναούμ» της Ναντίν Λαμπάκι από το Λίβανο, «Κορίτσι» του Λούκας Ντοντ, "Werk ohne Autor" του Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ, "Roma" του Αλφόνσο Κουαρόν και το φιλμ του Χιροκάζου Κόρε-Έντα "Manbiki kazoku" που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και προβάλλεται από την Πέμπτη και στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL