Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Σήμα ικανοποίησης αλλά και ανησυχίας για καθυστερήσεις, από το Φεστιβάλ Ολυμπίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμα ικανοποίησης αλλά και ανησυχίας για καθυστερήσεις, από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρου, υπογράφει κατά την τελετή έναρξης το πρωτόκολλο συνεργασίας με το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αριστερά, ο πρόεδρος του Τμήματος Γιώργος Πλειός.

Ικανοποίηση για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις οικονομικής στήριξης και στέγασης της διοργάνωσης, αλλά ταυτόχρονα και ανησυχία για τη βραδύτητα υλοποίησης των έργων υποδομής εξέφρασε κατά την τελετή έναρξης του 21ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Σπύρου. «Από τον Φλεβάρη, που ο πρωθυπουργός έκανε την ανακοίνωση, έχουν περάσει τόσοι μήνες κι εγώ ανησυχώ» ανέφερε. «Πρέπει να ανασκουμπωθούμε για να ξεκολλήσει το κάρο», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρεια, υπουργείο Πολιτισμού). Οι περισσότερες ομιλίες στην τελετή έναρξης στο κατάμεστο νεοκλασικό Θέατρο Απόλλων, όπως ήταν αναμενόμενο, περιστράφηκαν γύρω από τα καλά νέα για το μέλλον του θεσμού: την υπογραφή τριετούς προγραμματικής σύμβασης με το ΥΠΠΟ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη μελλοντική μετεγκατάσταση του Φεστιβάλ Ολυμπίας στον χώρο των αποθηκών του ΑΣΟ (Αυτόνομος Σταφιδικός Οργανισμός) που εξήγγειλε τον Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός. Για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν 8 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και πρόεδρος του Φεστιβάλ Γιώργος Γεωργιόπουλος υπογράμμισε πως «η Περιφέρεια θα παραχωρήσει το εγκαταλελειμμένο σταφιδεργοστάσιο ώστε στο μέλλον να μετατραπεί στο σπίτι που θα στεγάσει το φεστιβάλ και άλλες συλλογικότητες της πόλης που παράγουν πολιτισμό». Εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, με αφορμή την αξιοποίηση του παλιού σταφιδεργοστασίου, αναφέρθηκε στη διαχρονική σημασία της σταφίδας για την περιοχή, ενώ ως προς τη δρομολόγηση του έργου ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός αμέσως υιοθέτησε το αίτημα. Το γραφείο του ασχολείται ακόμα με το θέμα αυτό, όμως η γραφειοκρατία είναι ένα τέρας που έχει απλώσει τα πλοκάμια του παντού».

Πλέον, εκτός από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το Φεστιβάλ συνεργάζεται και με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επί σκηνής μάλιστα υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Γιώργο Πλειό, πρόεδρο του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL