Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Φοίβος Δεληβοριάς / Σινεφίλ "πρεσβευτής" στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φοίβος Δεληβοριάς / Σινεφίλ "πρεσβευτής" στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Όταν ήταν έφηβος, έδινε το χαρτζιλίκι του για να αγοράσει την "Ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου" του Ζορζ Σαντούλ. Δεν είναι ευρύτερα γνωστό, αλλά ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς είναι ένας παθιασμένος σινεφίλ.

Επομένως δεν προκαλεί εντύπωση πως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον προσκάλεσε φέτος να συμμετάσχει στην 59η διοργάνωση και να γίνει ο πρώτος ambassador της Αγοράς (διεξάγεται από τις 3 έως τις 10 Νοεμβρίου και φιλοξενεί 15 κινηματογραφικά σχέδια στο 14ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, 12 ταινίες στα Agora Works in Progress, καθώς και περισσότερους από 220 διεθνείς τίτλους στο Agora Film Market).

Ο ρόλος του "πρεσβευτή" που ανατέθηκε για φέτος στον Φοίβο Δεληβοριά είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να ενδυναμώσει τον ρόλο της Αγοράς, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στους επαγγελματίες του κινηματογράφου και τους προσκεκλημένους. Επιπλέον, ο Φοίβος Δεληβοριάς θα παρουσιάσει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου την τελετή απονομής των βραβείων της Αγοράς.

Να επισημάνουμε πως στο τμήμα Works in Progress της Αγοράς απονέμονται βραβεία που αφορούν υπηρεσίες και χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 130.000 ευρώ. Τα βραβεία παρέχονται από το Eurimages, την εταιρεία post production Graal και την εταιρεία υπηρεσιών ήχου και μουσικής MuSou.

Επιπλέον το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ του Λοκάρνο παρουσιάζουν για τρίτη χρονιά το Thessaloniki - Locarno Industry Academy International. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που έχει στόχο να βοηθήσει τους νέους και ανερχόμενους επαγγελματίες του σινεμά να επεκτείνουν τις εμπειρίες και διασυνδέσεις τους στους τομείς των διεθνών πωλήσεων, του μάρκετινγκ, της διανομής και του προγραμματισμού. Χορηγός της δράσης είναι η εταιρεία παραγωγής Faliro House.

Στις 6 Νοεμβρίου διοργανώνεται η Training Day, η οποία απευθύνεται σε όλους τους νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς που θα βρίσκονται στο 59ο Φεστιβάλ. Θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους παρέχει μια διεθνής αγορά. Θα παρουσιαστούν επίσης εργαλεία marketing για την ανάπτυξη και προώθηση μιας ταινίας, αλλά και για τη διαδικτυακή διανομή μέσω blockchain, του ίντερνετ του μέλλοντος.

Το τμήμα Crossroads της Αγοράς επιλέγει κινηματογραφικά σχέδια με βάση την ποιότητα του σεναρίου, τη δημιουργική ομάδα και την πιθανότητα παραγωγής τους. Στόχος του να υποστηρίξει παραγωγούς ταινιών μεγάλου μήκους που έχουν δεσμούς με τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Στις 10 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στην Αποθήκη Γ’, το Φεστιβάλ, αναγνωρίζοντας τη σημασία του νεανικού κοινού για το παρόν και το μέλλον της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, διοργανώνει την εκδήλωση «Ταινίες για τα παιδιά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: η κατάσταση των πραγμάτων» με τη συμμετοχή επαγγελματιών του κινηματογραφικού χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL