Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Τα βραβεία του φεστιβάλ SeaNema της Κεφαλλονιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα βραβεία του φεστιβάλ SeaNema της Κεφαλλονιάς

Αυλαία για το 4ο SeaNema Open Air Film Festival, το δημοφιλές, πλέον, φεστιβάλ της Κεφαλλονιάς "Κάτω από τα αστέρια", με την τελετή λήξης και απονομής των βραβείων να πραγματοποιείται στον Πλατύ Γιαλό. Ο Βασίλης Κεκάτος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, ευχαρίστησε το κοινό, τους εθελοντές που δούλεψαν για τη διοργάνωση και γενικά όσους τη στήριξαν με οποινοδήποτε τρόπο.

Κριτική επιτροπή ήταν η Ελένη Κοσσυφίδου, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Βιμ Βάνακερ, οι οποίοι απένειμαν ειδική μνεία στην "Προετοιμασία" της Σοφίας Γεωργοβασίλη για «την εξαιρετική της γενναιότητα και εντιμότητα στον χειρισμό του δύσκολου θέματός της», όπως τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το Πρώτο Βραβείο (που συνοδεύεται από 1.000 ευρώ) κέρδισε το «Copa Loca» του Χρήστου Μασσαλά, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο "Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών" στο Φεστιβάλ των Καννών και ήδη έχει αποσπάσει σειρά βραβείων σε διεθνή φεστιβάλ, καθώς και τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το Βραβείο Κοινού (το οποίο συνοδεύεται από δωρεάν παροχή colour correction και DCP mastering, προσφορά της Authorwave, για την επόμενη ταινία του δημιουργού) κέρδισε το «Καουμπόης» του Γιάννη Χαριτίδη και το παρέλαβε ο σεναριογράφος Θάνος Τοκάκης ευχαριστώντας το κοινό: «Είναι το πρώτο βραβείο που κερδίζουμε. Ίσως είναι το μόνο βραβείο που θα κερδίσουμε» είπε, αυτοσαρκαζόμενος, κερδίζοντας το χειροκρότημα των θεατών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL