Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Με "Ψυχρό πόλεμο" ξεκινούν οι "Νύχτες Πρεμιέρας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με "Ψυχρό πόλεμο" ξεκινούν οι "Νύχτες Πρεμιέρας"

Ο βραβευμένος Πολωνός σκηνοθέτης Πάβελ Παβλικόφσκι θα είναι στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία "Ψυχρός πόλεμος" στην έναρξη του Φεστιβάλ "Νύχτες Πρεμιέρας".

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας", που ανοίγει την αυλαία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 (και ολοκληρώνεται με την απονομή των βραβείων στις 30 Σεπτεμβρίου), επέλεξε για την έναρξη μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, η οποία δικαίως κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φετινού Φεστιβάλ Καννών. Πρόκειται για τον «Ψυχρό πόλεμο» του Πάβελ Παβλικόφσκι, ένα ρομαντικό οδοιπορικό μέσα στον χρόνο. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σπουδαίου Πολωνού σκηνοθέτη.

Η αφήγηση της ταινίας ξεκινά στην Πολωνία του 1949, με καθημερινούς ανθρώπους να τραγουδούν μπροστά από ένα μαγνητόφωνο πολωνικά τραγούδια για τους καημούς του έρωτα. Την καταγραφή κάνει μια επιτροπή που αναζητά αυθεντικές μελωδίες και ταλέντα για τη σύσταση ενός φιλόδοξου μουσικού ομίλου. Εκεί, στις οντισιόν, ο μαέστρος Βίκτορ (Τομάς Κοτ) θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την όμορφη νεαρή Ζούλα (Τζοάνα Κούλιγκ). Ο έρωτάς τους θα περάσει από τη Βαρσοβία, το Βερολίνο, το Παρίσι και τη Γιουγκοσλαβία, θα γνωρίσει αναβολές, ματαιώσεις, συμβιβασμούς, παραιτήσεις, θα βρεθεί αντιμέτωπος με διλήμματα και αντιζηλίες. Στη βαθύτατα ρομαντική ταινία του Παβλικόφκσι ο έρωτας είναι ένας πόλεμος, του οποίου η έκβαση κρίνεται στα σύνορα, πραγματικά ή συμβολικά... Την αφήγηση συνοδεύει ένα συναρπαστικό μουσικό μωσαϊκό από τζαζ, ροκ εντ ρολ και φολκ μελωδίες.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του σκηνοθέτη στην Αθήνα, οι "Νύχτες Πρεμιέρας" θα παρουσιάσουν ένα πλήρες αφιέρωμα στο έργο του Πάβελ Παβλικόφσκι, με την προβολή των ταινιών "Ida" (2013), "Η γυναίκα του πέμπτου" (2011), "Το καλοκαίρι του έρωτά μου" (2004), "Το τελευταίο καταφύγιο" (2000), "The Stringer" (1998).

Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από την εταιρεία Strada Films.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL