Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Με Λάνθιμο αλλά και με Netflix το Φεστιβάλ Βενετίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με Λάνθιμο αλλά και με Netflix το Φεστιβάλ Βενετίας

Η Εμα Στόουν πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "The Favourite".

Με την ταινία «First Man» του Ντάμιεν Σαζέλ κάνει πρεμιέρα στις 29 Αυγούστου το Φεστιβάλ Βενετίας. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη ταινία του Σαζέλ, το «La La Land», απέσπασε έξι βραβεία Όσκαρ το 2017.

Το «The Favourite», η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, περιλαμβάνεται στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα και θα διεκδικήσει το Χρυσό Λιοντάρι στην 75η βενετσιάνικη Μόστρα (29 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου). Πρόκειται για μια διεθνή παραγωγή, η υπόθεση της οποίας τοποθετείται στην Αγγλία του 18ου αιώνα. Κεντρικά πρόσωπα η βασίλισσα Άννα και δύο γυναίκες, μέλη της αριστοκρατίας, που ανταγωνίζονται για την εύνοια της βασίλισσας. Πρωταγωνιστούν οι Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν. Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από τη Fox Searchlight.

Ωστόσο, εκτός από τον Γιώργο Λάνθιμο, έχουμε και τη συμμετοχή του νέου σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου στο τμήμα Orizzonti με τη μικρού μήκους ταινία του «Λεωφόρος Πατησίων».

Αλλά το σημαντικότερο στοιχείο της φετινής διοργάνωσης στο Λίντο της Βενετίας είναι σίγουρα η "αποδοχή" από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αλμπέρτο Μπαρμπέρα της συμμετοχής των ταινιών του Netflix - σε αντίθεση με την άρνηση των Καννών, τον περασμένο Μάιο να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους οποιαδήποτε παραγωγή του συνδρομητικού καναλιού, εφόσον δεν είναι εξασφαλισμένη η προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες: "Δεν μπορούμε να αρνηθούμε τον συμβιβασμό με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην παραγωγή ταινιών", δήλωσε σχετικά ο Μπαρμπέρα.

Εκτός από την ταινία του Λάνθιμου, το Χρυσό Λιοντάρι θα διεκδικήσουν, η νέα, αγγλόφωνη αυτή τη φορά, ταινία του Ζακ Οντιάρ, «The Sisters Brothers», με τους Χοακίν Φίνιξ, Τζον Σι Ράιλι, Τζέικ Τζίλενχαλ και Ριζ Αχμέντ (ιστορία ενός χρυσοθήρα στην Αμερική του 1850), το «Sunset» του Λάζλο Νέμες ("Ο γιος του Σαούλ"), το "Suspiria" του Λούκα Γκουαντανίνο, αλλά και η νέα ταινία του Βρετανού Μάικ Λι «Peterloo» που αναφέρεται στη σφαγή των εργατών του Μάντσεστερ το 1819 από την έφιππη αστυνομία, όταν κατέβηκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν στοιχειώδη δικαιώματα. Ακόμη, στο διαγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, αλλά και η νέα ταινία των αδελφών Κοέν «The Ballad of Buster Scruggs», με τους Τζέιμς Φράνκο, Ζόι Καζάν και Τάιν Ντέιλι (και οι δύο ταινίες είναι παραγωγή του Netflix).

Το παράλληλο τμήμα «Giornate Degli Autori» θα ξεκινήσει με το νέο ντοκιμαντέρ του Ρίτι Παν "Τάφοι χωρίς όνομα", ενώ ανάμεσα στους άλλους τίτλους συναντάμε και τη νέα ταινία του Χοακίμ Λαφός «Continuer», που αφηγείται το ταξίδι μιας Γαλλίδας μαζί με τον γιο της στο αφιλόξενο Κιργιστάν.

Στις ειδικές προβολές του Φεστιβάλ Βενετίας θα δούμε το ολοκληρωμένο, επιτέλους, φιλμ του Όρσον Γουέλς "Η άλλη πλευρά του ανέμου", καθώς και το «22 July» του Πολ Γκρίνγκρας, που αναφέρεται στις μαζικές δολοφονίες από τον ρατσιστή Άντερς Μπρέιβικ το 2011 στη Νορβηγία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL