Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Οδησσού ο "Οίκτος" του Μπάμπη Μακρίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Οδησσού ο "Οίκτος" του Μπάμπη Μακρίδη

Ο σκηνοθέτης Μπάμπης Μακρίδης

Δύο βραβεία, καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας, απέσπασε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Οδησσού (13 έως 21 Ιουλίου) η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη "Οίκτος".

Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του 9ου Φεστιβάλ της Οδησσού συνεχίζοντας το ταξίδι της σε διάφορες διοργανώσεις μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς τον προηγούμενο χειμώνα -συγκεκριμένα στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition, ανάμεσα σε νέες ταινίες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο. Το 2012 το «L» του Μπάμπη Μακρίδη έγινε η πρώτη ελληνική ταινία που διαγωνίστηκε ποτέ στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Στις ελληνικές αίθουσες ο "Οίκτος" αναμένεται το φθινόπωρο. Το σενάριο είναι του Ευθύμη Φιλίππου (συνεργάτη του Γιώργου Λάνθιμου) και του Μπάμπη Μακρίδη. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα (πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Δρακόπουλος, γνωστός από παραστάσεις stand up comedy), που νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος. Εθισμένος στον οίκτο, κάνει τα πάντα για να τον εκμαιεύσει από τους άλλους.

Εκτός από τον Γιάννη Δρακόπουλο πρωταγωνιστούν οι Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Νίκος Καραθάνος, Παναγιώτης Τασούλης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Κώστας Ξυκομηνός, Κώστας Κωτούλας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Βίκτωρ Αρδίττης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL