Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Όλη η πόλη μια μεγάλη οθόνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλη η πόλη μια μεγάλη οθόνη

Με μία σημαντική πρωτιά, την κινηματογραφική προβολή στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου της «Ηλέκτρας» του Μιχάλη Κακογιάννη, «επιστρέφει» για το φετινό καλοκαίρι το Athens Open Air Film Festival. Φυσικά οι άλλες προβολές πραγματοποιούνται, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, σε υπαίθριους χώρους της πρωτεύουσας, σε άλση, πλατείες, παραλίες και σε ορισμένα από τα ομορφότερα μουσεία της πόλης, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Open Air Film Festival Λουκάς Κατσίκας αναφέρει: «Το Athens Open Air Film Festival είναι μια χειρονομία αγάπης στο σινεμά και την πόλη μας. Ένας εναλλακτικός και αφοπλιστικά όμορφος τρόπος να βλέπεις ταινίες και ταυτόχρονα να αντικρίζεις την Αθήνα όπως δεν τη γνώρισες ή δεν τη φανταζόσουν ποτέ. Φέτος το 8ο Athens Open Air Film Festival θα φιλοξενήσει ένα πρόγραμμα 18 κλασικών ταινιών, αρκετές από τις οποίες αποτελούν εξαιρετικές λογοτεχνικές διασκευές για λογαριασμό της μεγάλης οθόνης. Για ολόκληρο το καλοκαίρι, και με ελεύθερη είσοδο, θα επισκεφθεί μουσεία και πλατείες, κήπους και πεζοδρόμους, αρχαιολογικούς χώρους και άλση. Θα ανεβεί στον λόφο του Λυκαβηττού, θα απλώσει την ψάθα του στην αμμουδιά του Αγίου Κοσμά δίπλα στη θάλασσα. Και το Σάββατο 30 Ιουνίου πραγματοποιεί την πρώτη κινηματογραφική προβολή που έγινε ποτέ στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου -μια εκδήλωση μεγάλης σημασίας που αξίζει να μη χάσει κανείς. Το μόνο που μένει είναι να εξασφαλίσετε εγκαίρως θέση στις προβολές που επιθυμείτε».

Μετά τις «Γέφυρες του Μάντισον» του Κλιντ Ίστγουντ, που άνοιξαν χθες την αυλαία του Φεστιβάλ στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου της Αθήνας, σειρά έχει την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στην πλατεία Αυδή, «Το παιχνίδι των λυγμών» του Νιλ Τζόρνταν, στο πλαίσιο του Athens Pride. Βραβευμένη με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, είναι ταυτόχρονα πολιτικό θρίλερ, μοντέρνο νουάρ και ερωτικό δράμα (9.30 μ.μ.).

Στην Ακαδημία Πλάτωνος, στις 15 Ιουνίου, θα συνεχιστούν οι προβολές, με τον «Χρυσοδάκτυλο» του Γκάι Χάμιλτον, σε συνεργασία με το British Council. Ο Σον Κόνερι είναι ο πιο θρυλικός Tζέιμς Μποντ στην ιστορία της σειράς (9.30 μ.μ.).

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου στον πεζόδρομο της Ερμού σειρά έχει το φιλμ - «μάθημα χορού» του Μπαζ Λούρμαν «Τα βήματα που γοητεύουν», προβολή αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στο σινέ «Ριβιέρα» των Εξαρχείων θα προβληθεί «Ο μικρός δραπέτης» (1968) του Σταύρου Τσιώλη, επετειακή προβολή - φόρος τιμής για τα 50 χρόνια του Σταύρου Τσιώλη στο ελληνικό σινεμά (9.30 μ.μ.).

Και οι προβολές του Ιουνίου ολοκληρώνονται στις 30 του μήνα, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, με την «Ηλέκτρα» (1962) του Μιχάλη Κακογιάννη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Ευγένιος Ιονέσκο αποθέωσε την ταινία στην εφημερίδα «Le Figaro», το Φεστιβάλ Καννών θέσπισε βραβείο Καλύτερης Κινηματογραφικής Μεταφοράς για να την τιμήσει, ενώ τα 24 ακόμη διεθνή βραβεία και η υποψηφιότητα για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας σφραγίζουν την ποιότητα αυτής της ταινίας. Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Παππά, Γιάννης Φέρτης, Αλέκα Κατσέλη, Μάνος Κατράκης, Τάκης Εμμανουήλ (9.30 μ.μ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL