Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην παλιά καπναποθήκη Πορτοκάλογλου η Σχολή Κινηματογράφου Δράμας

Η συμφωνία περιλαμβάνει την ίδρυση προγράμματος κινηματογραφικών σπουδών, τη διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών, συνεδρίων και εκθέσεων, τη συνεργασία με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς του τομέα των οπτικοακουστικών

Με στόχο την ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων στην πόλη της Δράμα, που θα στηρίξει και το σημαντικό πολιτιστικό θεσμό του διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους (ΦΤΜΜ), υπεγράφη σήμερα στο δημαρχείο της πόλης μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ τους υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, του προέδρου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλη Καρδάση και του δημάρχου Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Ο Ν.Παππάς συνοδευόμενος από το δήμαρχο της πόλης επισκέφθηκε την παλιά καπναποθήκη Πορτοκάλογλου, στην οδό Περδίκκα, στο κέντρο της πόλης όπου μετά την εκ βάθρων ανακατασκευή της θα στεγαστεί η Σχολή Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων. 

Η συμφωνία περιλαμβάνει την ίδρυση προγράμματος κινηματογραφικών σπουδών (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα), τη διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών, συνεδρίων και εκθέσεων, τη συνεργασία με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς του τομέα των οπτικοακουστικών\ και τέλος την προσπάθεια ανάδειξης της Δράμας ως διεθνούς κέντρου κινηματογράφου.

Ο υπουργός επισήμανε ότι το υπουργείο θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες να στηρίξει χρηματοδοτικά αυτό το εγχείρημα «ώστε όλοι μαζί να φτάσουν στον κοινό επιθυμητό στόχο. Πρόκειται, για ένα σοβαρό και ευγενές εγχείρημα που απαιτεί την ενότητα δυνάμεων από την κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την κοινότητα των οπτικοακουστικών παραγωγών και του κινηματογράφου. Πρόθεσή μας είναι αυτό το σύγχρονο κέντρο που θα δημιουργηθεί ν΄ αξιοποιηθεί από τους νέους ανθρώπους, να γίνει μια κοιτίδα πολιτισμού και εκπαίδευσης».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο