Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Οι υποψηφιότητες για τα "γαλλικά Όσκαρ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι υποψηφιότητες για τα "γαλλικά Όσκαρ"

Δεκατρείς υποψηφιότητες για την ταινία «120 χτύποι το λεπτό» του Ρομπέν Καμπιγιό, ένα χρονικό για τη δράση της οργάνωσης Act Up κατά του AIDS

Οι Γάλλοι είναι στην τελική ευθεία για τα δικά τους Όσκαρ, τα βραβεία Σεζάρ, και χθες ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητες. Η ταινία «120 χτύποι το λεπτό» του Ρομπέν Καμπιγιό, ένα συγκλονιστικό χρονικό για τη δράση της οργάνωσης Act Up στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του '90, με τη μάχη κατά του AIDS να κορυφώνεται, οδηγεί την κούρσα των Σεζάρ με 13 υποψηφιότητες, όσες και το «Au revoir là-haut» του Αλμπέρ Ντιποντέλ. Ακολουθεί, με δέκα υποψηφιότητες, το «Le Sens de la Fête» από το σκηνοθετικό δίδυμο των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς και η «Barbara» του Ματιέ Αμαλρίκ, με εννέα υποψηφιότητες.

Η τελετή της απονομής των βραβείων Σεζάρ θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου στο Παρίσι. Η Ακαδημία των Σεζάρ ανακοίνωσε επίσης τη θέσπιση ενός νέου βραβείου που θα απονέμεται σε ταινία που έκανε εισπρακτική επιτυχία, έπειτα από επικρίσεις ότι οι επιλογές της είναι μακριά από τις προτιμήσεις του κοινού.

Η ταινία «120 χτύποι το λεπτό» του Ρομπέν Καμπιγιό έχει ήδη κερδίσει το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών. Στα Σεζάρ διεκδικεί, μεταξύ άλλων, το βραβείο καλύτερης ταινίας, το βραβείο σκηνοθεσίας, σεναρίου, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού και καλύτερου ηθοποιού δεύτερου ρόλου.

Βραβευμένη ήδη με το Louis-Delluc 2017, η βιογραφική ταινία του Ματιέ Αμαλρίκ για την τραγουδίστρια Μπαρμπαρά, με τη Ζαν Μπαλιμπάρ στον ρόλο της «κυρίας με τα μαύρα», εξασφάλισε εννέα υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων εκείνης της καλύτερης ηθοποιού, σκηνοθεσίας, διασκευής.

Από υποκριτικής πλευράς, εκτός από τη Ζαν Μπαλιμπάρ, υποψήφιες για το βραβείο Σεζάρ καλύτερης ηθοποιού είναι οι Ζιλιέτ Μπινός ("Un beau soleil intérieur"), Εμανουέλ Ντεβός ("Numéro Une"), Μαρίνα Φόις ("L' atelier"), Σαρλότ Γκενσμπούρ ("La promesse de l' aube"), Καρίν Βιάρ ("Jalouse") και Ντοριά Τιγιέ ("Monsieur et Madame Adelman"). Oι Σβαν Αρλό ("Petit paysan"), Ντανιέλ Οτέιγ ("Le brio"), Ζαν-Πιερ Μπακρί ("Le sens de la fête"), Γκιγιόμ Κανέ ("Rock'n roll"), Αλμπέρ Ντουποντέλ ("Au revoir là-haut"), Λουί Γκαρέλ ("Le redoutable") και Ρεντά Κατέμπ ("Django") είναι υποψήφιοι για το βραβείο Σεζάρ καλύτερου ηθοποιού.

Τα 4.680 μέλη της Ακαδημίας των Σεζάρ έχουν στη διάθεσή τους έναν μήνα για να ψηφίσουν τους νικητές.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Βανέσα Παραντί θα ανοίξει την τελετή απονομής, που φέτος είναι αφιερωμένη στη Ζαν Μορό, το πρόσωπο της οποίας απεικονίζεται στην αφίσα της τελετής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL