Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
ΗΠΑ: Σε ειδικό ανακριτή η υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ: Σε ειδικό ανακριτή η υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς ανέθεσε σήμερα σε ειδικό ανακριτή να ερευνήσει τα σεξουαλικά εγκλήματα του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν τον οποίο περίπου 100 γυναίκες κατηγορούν για παρενόχληση, επίθεση ή βιασμό.

Την Πέμπτη, η ηθοποιός Παζ ντε λα Ουέρτα υποστήριξε, μιλώντας στον ιστότοπο του περιοδικού Vanity Fair, ότι ο Γουάινστιν την βίασε δύο φορές στη Νέα Υόρκη το 2010.

Όταν ρωτήθηκε πόσα αδικήματα και ποια θύματα του παραγωγού αφορά η έρευνα των εισαγγελικών αρχών, η εκπρόσωπός του Βανς, Τζόαν Βολέρο, απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Εκτός από την υπόθεση της ντε λα Ουέρτα, τουλάχιστον άλλες δύο επιθέσεις για τις οποίες έχει κατηγορηθεί ο Γουάινστιν έγιναν στη Νέα Υόρκη.

Στα μέσα Οκτωβρίου, λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας New York Times για τον παραγωγό, τα οποία οδήγησαν σε κύμα αποκαλύψεων, η αστυνομία της Νέας Υόρκης είχε ανακοινώσει ότι ξεκίνησε έρευνα για μια σεξουαλική επίθεση που αναγόταν στο 2004. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η έρευνα αυτή αφορά τους ισχυρισμούς της Λουσία Έβανε ότι ο Γουάινστιν την βίασε.

Το 2015 οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης είχαν βάλει και πάλι στο στόχαστρο τον Γουάινστιν αφού μια Ιταλίδα, το μανεκέν Άμπρα Μπατιλάνα Γκουτιέρεζ, τον κατηγόρησε ότι της επιτέθηκε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Οι αστυνομικοί είχαν ηχογραφήσει τότε μια συνομιλία τους στην οποία ο παραγωγός προσπαθούσε με επιμονή να πείσει τη νεαρή γυναίκα να τον ακολουθήσει στο δωμάτιό του, ενώ εκείνη αρνιόταν. Ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς είχε αποφασίσει τότε να μην ασκήσει δίωξη, εκτιμώντας ότι δεν διέθετε επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL