Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Ο Οκτώβρης με το βλέμμα της κάμερας»

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση ο 105,5 Στο Κόκκινο και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζουν τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου τρεις ταινίες ορόσημα του σοβιετικού κινηματογράφου

«Εμείς, η νέα σοβιετική κυβέρνηση, θεωρούμε πως ο κινηματογράφος είναι η πιο σημαντική από όλες τις τέχνες, ένα ζωτικό εργαλείο της Επανάστασης στον αγώνα για τη διαπαιδαγώγηση των νέων πολιτών». Βλάντιμιρ Λένιν

Οι επιδράσεις της μεγαλύτερης και πιο κοσμογονικής επανάστασης του 20ου αιώνα μέσα από το βλέμμα της κάμερας τριών κορυφαίων σοβιετικών κινηματογραφιστών:

Η Γη του Αλεξάντερ Ντοβζένκο, Ο άνθρωπος με τη κινηματογραφική μηχανή του Ντζίγκα Βερτόφ, η οποία θα προβληθεί με συνοδεία ζωντανής και πρωτότυπης μουσικής από τον Μηνά Ι. Αλεξιάδη και Ο Κύριος Ουέστ στη χώρα των Μπολσεβίκων του Λεβ Κουλέσοφ.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα:

«Ο Σοβιετικός κινηματογράφος και οι επιδράσεις του στο σήμερα» με ομιλητές τους: Κυριάκο Κατζουράκη, εικαστικό-σκηνοθέτη, Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, σκηνοθέτη Μενέλαο Καραμαγγιώλη, σκηνοθέτη. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Κομνηνού, πρόεδρος Δ.Σ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, καθηγήτρια τμήματος ΕΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Δείτε όλα τα σχόλια