Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Ο ελληνικός κινηματογράφος «επιστρέφει» στο Λονδίνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ελληνικός κινηματογράφος «επιστρέφει» στο Λονδίνο

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου και το γιορτάζει στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου, στο Camden Town. Κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 14 Μαΐου με πλούσιο διαγωνιστικό πρόγραμμα και μοναδικές παγκόσμιες πρεμιέρες, αλλά και πιστούς θεατές, που περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη του Φεστιβάλ.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art και πειραματικές ταινίες. Υπάρχει και ειδικό διαγωνιστικό τμήμα σεναρίου.

Αναδεικνύεται μέσα από τις επιλογές του προγράμματος η σύγχρονη φιλοσοφία του ανεξάρτητου κινηματογράφου και οι ταινίες που παρουσιάζονται δίνουν το στίγμα του νέου ελληνικού σινεμά, που δημιουργεί, τολμά και διεκδικεί, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες στα χρόνια της κρίσης. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου είναι ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης.

Το Σάββατο 20 Μαΐου το Θέατρο Τέχνης το Λονδίνου θα φιλοξενήσει την τελετή των «Βραβείων Οδυσσέας», στη διάρκεια της οποίας οι καλύτερες ταινίες του φεστιβάλ ανά κατηγορία θα βραβευτούν, όπως ψηφίστηκαν από την κριτική επιτροπή. Βραβεία θα δοθούν επίσης σε ηθοποιούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες και ερμηνευτές.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου αγκαλιάστηκε μέσα σε αυτή τη δεκαετία κεντρίζοντας το ενδιαφέρον σκηνοθετών, πανεπιστημιακών, ηθοποιών, παραγωγών, τεχνικών, καλλιτεχνών, σινεφίλ και φοιτητών, που πάνω απ` όλα νοιάζονται για το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου.

Με τον εορτασμό των δέκα χρόνων του δίνει το στίγμα της ελληνικής κινηματογραφίας στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον προβάλλοντας τη δουλειά των νέων δημιουργών. Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά νωρίς το μεσημέρι. Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, www.londongreekfilmfestival.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL