Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

12ο Αthens Animfest

12ο Φεστιβάλ Κόμικ

Ξεκινά το 12ο Αthens Animfest στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21) και διαρκεί μέχρι τις 22 Μαρτίου. Από τις 2.45 μ.μ. μέχρι τις 12 το βράδυ θα προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους. Παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων (18-19 Μαρτίου), στο Ρομάντσο, στο Βρυσάκι και στη Zeon.

"Η νεοελληνική γοργόνα και η καταγωγή της"

O καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Πέτρος Θέμελης δίνει διάλεξη με θέμα "Η νεοελληνική γοργόνα και η καταγωγή της". Στην αίθουσα του Συλλόγου των Αθηναίων (Κέκροπος 10, Πλάκα). Στις 7 μ.μ.

6ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

Το θεατρικό αναλόγιο του Jordi Galcerán “Αλυσιδωτές λέξεις”, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου, παρουσιάζεται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), στο πλαίσιο του 6ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων. Στο έργο εμφανίζεται ένας άνδρας ο οποίος εξομολογείται πως διέπραξε φόνο χωρίς να νιώθει τύψεις. Διαβάζουν οι Ελένη Στεργίου, Κωνσταντίνος Μάρκελλος, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας και Σοφία Νικολοπούλου. Είσοδος ελεύθερη. Στις 6 μ.μ.

ΚΘΒΕ για μαθητές

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου την εκπαιδευτική παράσταση «Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιλινίκου. Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Γεωργίου Βαφόπουλου 3, Θεσσαλονίκη). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ.

«Χορωδία Ανέργων»

Η «Χορωδία Ανέργων» της Ελένης Ευθυμίου και του Δημήτρη Ζάχου εμφανίζεται με μια μουσική - θεατρική παράσταση στο θέατρο Πόρτα (Λεωφ. Μεσογείων 59), στο πλαίσιο του 3ου κύκλου “Άλλες παράλληλες”. Η χορωδία αποτελείται από άτομα χωρίς κάποια εμπειρία στο τραγούδι, άγνωστα στην αρχή μεταξύ τους, που αναζητούσαν εργασία και έτυχε να ενωθούν μέσα από το project της Ελένης Ευθυμίου. Τραγουδούν εύθυμα και αισιόδοξα για να δείξουν την ωραία πλευρά της ζωής. Είσοδος 12 ευρώ. Στις 9.15 μ.μ.

“Ψυχώ”

Η ταινία “Ψυχώ” (Psycho, 1960) παρουσιάζεται από τους Silent Move, τον Χάρη Λαμπράκη και τον Στέφανο Ψαραδάκη, σε μια διαφορετική έκδοση, καθώς αφαιρούν τον ήχο από την ταινία και προσθέτουν τις δικές τους μουσικοηχητικές επιλογές με αβάντ γκαρντ, νόιζ, ποστ ροκ και άμπιεντ στοιχεία. Στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α και Σικίνου 35Α) . Είσοδος 6 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Διάλεξη στο Μέγαρο

"H γέννηση και ο πιθανός θάνατος του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ" είναι το θέμα της διάλεξης του Tόμπι Ντοτζ, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και διευθυντή του Κέντρου Μέσης Ανατολής στο LSE. Σχολιάζει ο Θάνος Ντόκος, γενικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, και συντονίζει η Κατερίνα Δαλακούρα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων του LSE. Θα υπάρξει ταυτόχρονη μετάφραση. Στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα). Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (έναρξη διανομής: 5.30 μ.μ.). Στις 7 μ.μ.

Ιταλικός κινηματογράφος

Η ταινία “O κρυπτονίτης στην τσάντα” (La kryptonite nella borsa) του Ιβάν Κοτρονέο προβάλλεται στο Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) του Δήμου Κηφισιάς, στο πλαίσιο της προβολής ταινιών του νεότερου ιταλικού κινηματογράφου. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΜΜΕ (Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία). Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ.

Με τον σχεδιαστή μόδας Duro Olowu

O Αμερικανός καλλιτέχνης Glenn Ligon συνομιλεί με τον σχεδιαστή μόδας Duro Olowu για την έκθεσή του με τίτλο “Making and Unmaking”, που είχε πραγματοποιηθεί στο Camden Arts Centre του Λονδίνου και θεωρήθηκε από τις καλύτερες του 2016. Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα). Είσοδος 5 ευρώ με απαραίτητη ηλεκτρονική κράτηση θέσης. Στις 7 μ.μ.

Με τους Scarlet Nights

Το μουσικό σχήμα Scarlet Nights, με τη Δώρα Τσίγκα στα φωνητικά, τον Οδυσσέα Κωνσταντόπουλο στο πιάνο και τον Σωτήρη Πέπελα στην τρομπέτα, εμφανίζεται στο café του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12) με ήχους τζαζ, μπλουζ και σουίνγκ. Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη την κατανάλωση ενός ποτού. Στις 9 μ.μ.

Η Άνν Ένραϊτ στον Ιανό

Η βραβευμένη με Booker Ιρλανδή συγγραφέας Άνν Ένραϊτ θα βρεθεί στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου στον Ιανό» και θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μαριλένα Αστραπέλλου. Στις 8.30 μ.μ.

Περί τρέλας...

Ο συλλογικός τόμος «Περί τρέλας» και το «Βορτιστικό Μανιφέστο» των εκδόσεων Κοβάλτιο παρουσιάζονται στο καφέ Ποπ Χορν της Πάτρας (Κολοκοτρώνη 65). Θα μιλήσουν οι Χρήστος Καραπιπέρης (ψυχοθεραπευτής) και Μιχάλης Παπαντωνόπουλος (μεταφραστής). Στις 9 μ.μ.

“Ο απερίσκεπτος πλοηγός”

Η νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Ανδρέου «Ο απερίσκεπτος πλοηγός» (εκδ. Μικρή Άρκτος) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι). Ο Γιώργος Ανδρέου θα συνομιλήσει με τον Οδυσσέα Ιωάννου. Είσοδος ελεύθερη. Στις 7 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL