Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΙΝΕΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΙΝΕΜΑ

"Moonlight" του Μπάρι Τζένκινς.

"MOONLIGHT" του Μπάρι Τζένκινς. Όσκαρ καλύτερης ταινίας πριν από λίγες μέρες, για ένα φιλμ σκληρό και ευαίσθητο, που αφηγείται τη δύσκολη ενηλικίωση ενός αγοριού της αφροαμερικανικής κοινότητας κάπου στη Φλόριντα. Ακροβατώντας επιδέξια ανάμεσα στη διάχυτη βία, τα ναρκωτικά και το συναισθηματικό ανάγλυφο των χαρακτήρων του, ο Τζένκινς εντυπωσιάζει με την πρωτότυπη σκηνοθετική ματιά του και το εξαντλητικά δουλεμένο σενάριο... (Ααβόρα, Αβάνα, Αθήναιον Cinepolis, Ανοιξη, Ατλαντίς, Ατταλος, Village The Mall, Village Παγκρατίου, Village Φαλήρου, Ιντεάλ, Κηφισιά Cinemax, Μικρόκοσμος, Νιρβάνα, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Αλίκη Δημ. Κινηματογράφος, Σινέ Μελίνα, Σινέ Παράδεισος, Σινεάκ).

"ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ" του Κένεθ Λόνεργκαν. Ο Κέισι Άφλεκ στον ρόλο ενός κλειστού, "δύσκολου" χαρακτήρα, που μετά τον θάνατο του αδελφού του πρέπει να αναλάβει την κηδεμονία του ανήλικου ανιψιού του, επιστρέφοντας στη γενέτειρά του, το Μάντσεστερ δίπλα στη θάλασσα. Ο Κένεθ Λόνεγκαν σκηνοθετεί χωρίς μελοδραματισμούς, με μια διαδοχή από αναδρομές στο παρελθόν, ενώ ο Κέισι Άφλεκ, πιθανότατα στον κορυφαίο ρόλο της μέχρι τώρα καριέρας του, "χρωματίζει" με άνεση τις αποχρώσεις της θλίψης, του θυμού, του λεπτού χιούμορ, με φόντο το χειμωνιάτικο τοπίο... (Αελλώ Cinemax, Αθήναιον Cinepolis, Αίγλη, Ανοιξη, Βάρκιζα, Cinerama, Δαναός, Έλλη, Κηφισιά Cinemax, Κηφισιά Cinemax Class Cyta, Κινημ. Λάμπρος Κωνσταντάρας - Ρένα Βλαχοπούλου, Νανά, Οσκαρ, Σινέ Χολαργός, Σοφία, Σπόρτιγκ, Τρία Αστέρια, Δημ. Κιν. Ονειρο).

"ΝΕΡΟΥΔΑ" του Πάμπλο Λαρέν. O Χιλιανός σκηνοθέτης επέλεξε να γυρίσει μετά την "Τζάκι" μια ιδιότυπη κινηματογραφική προσέγγιση του Πάμπλο Νερούδα. Η ταινία δεν είναι ακριβώς μια βιογραφία για τον μεγάλο Χιλιανό ποιητή. Παρουσιάζει την έφεση του Νερούδα να «μεταμορφώνεται», εστιάζοντας στην καταδίωξή του από τον επιθεωρητή της αστυνομίας Όσκαρ Πελουσονάου, το 1948, στη Χιλή του Ψυχρού Πολέμου. Ο Νερούδα «παίζει» με τον διώκτη του αφήνοντας ίχνη που μετατρέπουν την αστυνομική καταδίωξη σε προσωπικό στοίχημα (Ααβόρα, Ατταλος, Βάρκιζα, Κηφισιά Cinemax Cyta, Οσκαρ).

"Ο ΕΜΠΟΡΑΚΟΣ" του Ασγκάρ Φαραντί. Με αφετηρία το θεατρικό έργο «Ο θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ, ο Ιρανός σκηνοθέτης εισδύει στον οικογενειακό μικρόκοσμο της σημερινής Τεχεράνης. Μια ερασιτεχνική ομάδα ετοιμάζεται να ανεβάσει το θεατρικό έργο του Μίλερ, αλλά την ίδια στιγμή η πολυκατοικία όπου ζουν οι δύο βασικοί ηθοποιοί, ο Εμάντ, καθηγητής στη μέση εκπαίδευση, και η γυναίκα του Ρανά, εμφανίζει ρωγμές και είναι έτοιμη να καταρρεύσει... Η παραβολή της «πολυκατοικίας που καταρρέει» αναφέρεται φυσικά στην ιρανική κοινωνία, που βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι... (Aαβόρα, Αβάνα, Αθήναιον Cinepolis, Ατλαντίς, Κηφισιά Cinemax Cyta, Πάλας Παγκρατίου, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Σινεάκ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL