Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Θα επιστρέψει ο Πολάνσκι στην Αμερική;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θα επιστρέψει ο Πολάνσκι στην Αμερική;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει η αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα tmz.com., ο σκηνοθέτης Ρόμαν Πολάνσκι διαπραγματεύεται με τις αμερικανικές δικαστικές αρχές την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και το “κλείσιμο” της υπόθεσης βιασμού μιας ανήλικης κοπέλας, που εκκρεμεί από το 1977. Οι δικηγόροι του 83χρονου σήμερα σκηνοθέτη ζητούν να δημοσιοποιηθεί το “σφραγισμένο” εδώ και χρόνια έγγραφο του δικαστή Λόρενς Ρίτενμπαντ που χειριζόταν τότε την υπόθεση. Σύμφωνα με την πλευρά Πολάνσκι, σε αυτό το έγγραφο ο δικαστής είχε δεσμευτεί ότι, με αντάλλαγμα την παραδοχή του σκηνοθέτη πως είναι ένοχος, θα εκτίσει μόνο 48 ημέρες φυλάκισης... Οι δικηγόροι του Πολάνσκι ισχυρίζονται πως ο δικαστής δεν τήρησε τα όσα είχε συμφωνήσει και εισηγήθηκε κάθειρξη 50 ετών, υποχρεώνοντας τον σκηνοθέτη να διαφύγει στο εξωτερικό, στην Ευρώπη, έπειτα από 42 ημέρες κράτησης στις φυλακές Τσίνο της Καλιφόρνιας.

Από τότε ο Πολάνσκι δεν έχει επιστρέψει ποτέ στην Αμερική, δεν μπόρεσε να είναι παρών ούτε στην απονομή των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου, όταν κέρδισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για τον «Πιανίστα». Μάλιστα, το 2010, και ενώ βρισκόταν στην Ελβετία, έμεινε σε “κατ' οίκον περιορισμό” για 334 ημέρες μέχρι να αποφασίσουν οι ελβετικές αρχές αν θα ανταποκριθούν ή όχι στο αίτημα των Αμερικανών για έκδοσή του.

Η “άλλη πλευρά” της υπόθεσης, η 13χρονη το 1977 Σαμάνθα Γκέιμερ, που υποστηρίζει ότι ο Πολάνκσι τη βίασε στη βίλα του Τζακ Νίκολσον στο Λος Αντζελες, όπου είχε βρεθεί για φωτογράφηση, έχει αφηγηθεί πολλές φορές τα γεγονότα εκείνου του Φεβρουαρίου... Το 1997 δήλωσε σε δημοσιογράφους πως "συγχωρεί" τον Πολάνσκι, λέγοντας πως η ίδια κατάφερε να ξεπεράσει το τραύμα που της είχε προκαλέσει. Μάλιστα, το 2003 είχε στείλει επιστολή στις αρχές του Λος Άντζελες να μη συλλάβουν τον σκηνοθέτη σε περίπτωση που ερχόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν της επέτρεψαν να ξεπεράσει το δυσάρεστο συμβάν και να συνεχίσει τη ζωή της...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL