Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Τέλος η σκηνοθεσία για τον Άκι Καουρισμάκι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέλος η σκηνοθεσία για τον Άκι Καουρισμάκι

Ο Φινλανδός κινηματογραφιστής Άκι Καουρισμάκι ανακοίνωσε την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της Μπερλινάλε, ότι εγκαταλείπει τη σκηνοθεσία. Σημειώνεται είναι πιθανό να του απονεμηθεί η Χρυσή Άρκτος.

«Το έχω ξαναπεί αλλά αυτή τη φορά είναι πραγματικά “αντίο”. Αυτή η ταινία θα είναι η τελευταία για εμένα», είπε στη δημόσια τηλεόραση της Φινλανδίας Yle, αναφερόμενος στην «Άλλη πλευρά της ελπίδας».

Η εν λόγω ταινία αφηγείται τη διαδρομή ενός Σύρου ο οποίος ζητά άσυλο στη Φινλανδία. Σημειώνεται ότι και το «το Λιμάνι της Χάβρης» το 2011 πραγματευόταν το μεταναστευτικό.

«Έχω κουραστεί. Θέλω να αρχίσω να ζω τη δικιά μου ζωή, επιτέλους», εξήγησε ο 59χρονος σκηνοθέτης.

«Η άλλη πλευρά της ελπίδας», που χειροκροτήθηκε κατά τη δημοσιογραφική προβολή της στην Μπερλινάλε, είναι ανάμεσα στα φαβορί για το μεγαλύτερο βραβείο του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Βερολίνου που θα απονεμηθεί το Σάββατο.

Το φιλμ αναφέρεται με μελαγχολικό τρόπο στη μάχη του νεαρού Χάλεντ, τον οποίο ερμηνεύει Σύρος ηθοποιός ο οποίος μετανάστευσε στη Φινλανδία, ο Σέρουαν Χάτζι, προκειμένου να καταφέρει να γίνει αποδεκτός.

Το Λιμάνι της Χάβρης, που παρακολουθεί έναν Αφρικανό έφηβο χωρίς χαρτιά στην πόλη-λιμάνι της βόρειας Γαλλίας, είχε κερδίσει το βραβείο της διεθνούς επιτροπής κριτικών κινηματογράφου (FIPRESCI) στις Κάνες το 2011 και το βραβείο Λουί-Ντελίκ το ίδιο έτος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL