Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Βραβεία Bafta / Βραβεία Bafta: Σάρωσε το "La La Land"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βραβεία Bafta / Βραβεία Bafta: Σάρωσε το "La La Land"

Πέντε βραβεία απέσπασε η ταινία του Ντάμιεν Σαζέλ από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου

Με πέντε συνολικά βραβεία -καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, μουσικής και φωτογραφίας- έφυγε το "La La Land" του Ντάμιεν Σαζέλ από το Royal Albert Hall του Λονδίνου την Κυριακή το βράδυ, όπου απονεμήθηκαν τα βραβεία Bafta της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου οδεύοντας με δεκατέσσερις υποψηφιότητες προς τα Όσκαρ.

Ωστόσο η πιο πολιτική στιγμή της τελετής, την οποία παρουσίασε ο Στήβεν Φράι, ήταν η ολιγόλεπτη ομιλία του Κεν Λόουτς, του οποίου το "Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ" αναδείχτηκε καλύτερη βρετανική ταινία. Παραλαμβάνοντας το βραβείο του ο σπουδαίος σκηνοθέτης δεν δίστασε να καταδικάσει τη βρετανική κυβέρνηση για την πολιτική των επιδομάτων και ευχαρίστησε την Ακαδημία, που "αγκάλιασε τις αλήθειες του φιλμ, τις οποίες εκατοντάδες άνθρωποι γνωρίζουν σε αυτή τη χώρα". Πρόσθεσε επίσης ότι "οι πιο ευάλωτοι και οι πιο φτωχοί αντιμετωπίζονται με μία ανάλγητη βαρβαρότητα που είναι ντροπιαστική, μια βαρβαρότητα που εκτείνεται στο να μείνουν εκτός χώρας τα προσφυγόπουλα τα οποία υποσχεθήκαμε να βοηθήσουμε. Και αυτό είναι ντροπή".

Το βραβείο ανδρικού ρόλου απονεμήθηκε στον Κέισι Άφλεκ για την ταινία "Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα", ενώ τα βραβεία των δεύτερων ρόλων κέρδισαν ο Ντεβ Πατέλ για το "Lion" και η Βαϊόλα Ντέιβις για το "Fences".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL