Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Κώστας Γαβράς προς Μέρκελ: / Κώστας Γαβράς προς Μέρκελ: "Βγάλτε τους Έλληνες από τη φυλακή"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Γαβράς προς Μέρκελ: / Κώστας Γαβράς προς Μέρκελ: "Βγάλτε τους Έλληνες από τη φυλακή"

«Ως Έλληνας θέλω να πω στην κ. Μέρκελ: Βγάλτε έξω τους Έλληνες από τη φυλακή στην οποία βρίσκονται» δήλωσε ο διεθνής σκηνοθέτης μας Κώστας Γαβράς στο τέλος της ομιλίας του στον κινηματογράφο Babylon του Βερολίνου, όπου πραγματοποιείται το φετινό Hellas Filmbox, στο οποίο παρευρέθηκε προχθές το βράδυ ως επίτιμος καλεσμένος.

Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε με την ταινία του «Αμήν» και παρόντες τον πρωταγωνιστή της Ούλριχ Τούκουρ αλλά και τον υπερήλικο συγγραφέα Ρολφ Χόχουτ, που έγραψε το μυθιστόρημα πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία. Απευθυνόμενος στο κοινό ο Γαβράς αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από τον κινηματογράφο.

“Το να κάνεις κινηματογράφο σημαίνει να μην συμβιβάζεσαι, να αντιστέκεσαι, μια στάση από την οποία διέπεται το έργο του Κώστα Γαβρά» σημείωσε στην προσφώνησή της η πρόεδρος του φεστιβάλ, Ελληνογερμανίδα ηθοποιός Σάντρα Φον Ρουφίν.

Στην πρεμιέρα παρέστησαν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο Γερμανός υφυπουργός Παιδείας Τόμας Ράχελ, ο Έλληνας πρέσβης Θεόδωρος Δασκαρόλης, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης και πολλοί άλλοι.

Έως και την Κυριακή στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν 60 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, έργα μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Παράλληλα θα γίνουν ειδικά αφιερώματα στον ελληνικό γυναικείο κινηματογράφο, στη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα και στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Την έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποίησαν με ένα εντυπωσιακό μουσικό πρόγραμμα οι String Demons, τα αδέλφια Κωνσταντίνος Μπουντούνης και Λυδία Μπουντούνη και η Βίκυ Λέανδρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL