Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
ΣΙΝΕΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΙΝΕΜΑ

«Ο ΕΜΠΟΡΑΚΟΣ» του Ασγκάρ Φαραντί. Με αφετηρία για το θεατρικό έργο «Ο θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ, ο Ιρανός σκηνοθέτης εισδύει στον οικογενειακό μικρόκοσμο της σημερινής Τεχεράνης. Μια ερασιτεχνική ομάδα ετοιμάζεται να ανεβάσει το θεατρικό έργο του Μίλερ, αλλά την ίδια στιγμή η πολυκατοικία όπου ζουν οι δύο βασικοί ηθοποιοί, ο Εμάντ, καθηγητής στη μέση εκπαίδευση, και η γυναίκα του Ρανά, εμφανίζει ρωγμές και είναι έτοιμη να καταρρεύσει... Η παραβολή της «πολυκατοικίας που καταρρέει» αναφέρεται φυσικά στην ιρανική κοινωνία, που βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι... (Άτταλος, Διάνα, Ιντεάλ, Νιρβάνα, Ταινιοθήκη της Ελλάδος).

"PATERSON" του Τζιμ Τζάρμους. Μια ταινία για την "ποίηση της καθημερινότητας", που εξελίσσεται στην πόλη Πάτερσον του Νιου Τζέρσεϊ. Πάτερσον ονομάζεται και ο κεντρικός ήρωας (Ανταμ Ντράιβερ), που δουλεύει ως οδηγός στα λεωφορεία της πόλης. Αλλά το Πάτερσον δεν είναι μια τυχαία πόλη, είναι η πατρίδα δύο κορυφαίων Αμερικανών ποιητών, του Γουίλιαμς Κάρλος Γουίλιαμς (ήταν παιδίατρος στο Πάτερσον) και του Άλεν Γκίνσμπεργκ (μάλιστα, ο πρώτος ήταν ο παιδίατρος του δεύτερου!). Τι πιο φυσικό λοιπόν, ο ήρωας του Τζάρμους να είναι ένας ποιητής -οδηγός λεωφορείου! Μια ταινία που στοχεύει στην ομορφιά των «ταπεινών πραγμάτων», υπό το φως μιας συγκρατημένης μελαγχολίας και με την ποίηση να «επανέρχεται» συνεχώς σε πρώτο επίπεδο (Άστυ, Δαναός, Πτι Παλαί).

"LA LA LAND" του Ντάμιεν Σαζέλ. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος Ντάμιεν Σαζέλ («Χωρίς μέτρο») μας μεταφέρει στο Λος Άντζελες, στην «καρδιά» της βιομηχανίας του θεάματος, προχωρώντας σε ένα είδος ενδοσκόπησης σε αυτό το μοντέρνο μιούζικαλ. Μια νέα -και άνεργη- ηθοποιός (Έμα Στόουν) έχει βρει προσωρινή απασχόληση στην καφετέρια κινηματογραφικού στούντιο, ψάχνοντας ταυτόχρονα για τηλεοπτικούς ή κινηματογραφικούς ρόλους. Ένας μουσικός της τζαζ (Ράιαν Γκόσλινγκ), απογοητευμένος από την «παρακμή» του μουσικού είδους που υπηρετεί, είναι έτοιμος για συμβιβασμούς. Οι δύο νέοι θα ερωτευτούν, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσουν τα όνειρά τους, παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις... (Αβάνα, Βάρκιζα, Cinerama, Village The Mall, Γαλαξίας, Έμπασσυ, Odeon Γλυφάδα, Οdeon Μαρούσι, Odeon Ατλαντίς, Odeon Starcity, Σινέ Χολαργός, Ster Cinemas, Κινηματοθέατρο Λ. Κωνσταντάρας - Ρ. Βλαχοπούλου, Τρία Αστέρια, Άρτεμις, Ζέα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL