Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Μεγάλα ονόματα στην Μπερλινάλε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεγάλα ονόματα στην Μπερλινάλε

«T2 Trainspotting» του Ντάνι Μπόιλ

Ο Ντίτερ Κόσλικ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπερλινάλε, ανακοίνωσε χθες δέκα ταινίες που έχουν επιλεγεί για το φετινό επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βερολίνου (9 έως 19 Φεβρουαρίου). Ταινία έναρξης, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, θα είναι το «Django» του Ετιέν Κομάρ, πρώτη ταινία του Γάλλου παραγωγού και σεναριογράφου. Η ταινία αναφέρεται στον πρωτοπόρο της ευρωπαϊκής τζαζ Τζάνγκο Ράινχαρντ, τσιγγάνικης καταγωγής, και στη φυγή του από το Παρίσι το 1943 μετά την εισβολή των Ναζί.

Ανάμεσα στις ταινίες που ανακοινώθηκαν χθες είναι η τελευταία σκηνοθεσία του Φόλκερ Σλέντορφ «Επιστροφή στο Μόντακ» (με τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ και τη Νίνα Χος), η «συνέχεια» του «Trainspotting», το «T2 Trainspotting», σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ και με πρωταγωνιστή τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, το κορεάτικο «Μόνος στην παραλία» του Χονγκ Σανγκσού (σε παγκόσμια πρεμιέρα), «El Bar» του Ισπανού Αλεξ ντε λα Ιγκλέσια, «Λαμπερές νύχτες» του Τόμας Αρσλάν (γερμανο-νορβηγική παραγωγή), «Joaquim» του Βραζιλιάνου Μαρτσέλο Γκόμες, η αμερικανική παραγωγή «Logan» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μάγκολντ («Walk The Line»), «Mr Long» του Γιαπωνέζου Σαμπού, «Viceroy's House» της Γκούριντερ Τσάντα (ινδο-βρετανική παραγωγή), «Wilde Maus» του πρωτοεμφανιζόμενου Αυστριακού Γιόζεφ Χάντερ.

Αλλά σίγουρα η ταινία που αναμένουμε περισσότερο από το πρόγραμμα του Βερολίνου είναι η «Άλλη πλευρά της ελπίδας», του φοβερού Άκι Καουρισμάκι, δεύτερη ταινία στη χαλαρή τριλογία του με ιστορίες που διαδραματίζονται σε πόλεις με λιμάνια, μετά το «Λιμάνι της Χάβρης» του 2011. Αυτή τη φορά, το φιλμ διαδραματίζεται στο Ελσίνκι και αφηγείται την ιστορία ενός πρόσφυγα από τη Συρία που ζητάει άσυλο στη Φινλανδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL