Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
"Ξέσπασμα" του Χόλιγουντ εναντίον του Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ξέσπασμα" του Χόλιγουντ εναντίον του Τραμπ

Σε «ξέσπασμα» των ανθρώπων του Χόλιγουντ εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, προτού ακόμη αναλάβει καθήκοντα, εκφράζοντας τη βαθύτερη ανησυχία που επικρατεί, μετατράπηκε η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών από την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ. Κορυφαία της βραδιάς η πολυβραβευμένη ηθοποιός Μέριλ Στριπ, η οποία, παραλαμβάνοντας το βραβείο Σέσιλ Μπ. Ντε Μιλ για το σύνολο της καριέρας της, επισήμανε τη διαφορετική προέλευση των ανθρώπων της κινηματογραφικής κοινότητας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα: "Το Χόλιγουντ καταρρέει εξαιτίας των ανθρώπων που ήρθαν από άλλα μέρη", πρόσθεσε ειρωνικά. "Αν τους διώξετε όλους, δεν θα μείνει παρά μονάχα αμερικανικό ποδόσφαιρο και πολεμικές τέχνες, που δεν είναι τέχνη".

Η Μέριλ Στριπ, δακρύζοντας, μίλησε για την κατά τη γνώμη της «ερμηνεία της χρονιάς», αναφερόμενη στη χλευαστική μίμηση που έκανε σε δημόσια συγκέντρωση τον Νοέμβριο του 2015 ο Ντόναλντ Τραμπ, προσποιούμενος τον Σερτζ Κοβαλέσκι, έναν δημοσιογράφο των «New York Times» που πάσχει από αρθρίτιδα... «Όταν κάποιος ισχυρός ταπεινώνει έναν άνθρωπο σε δημόσιο χώρο, αυτό αγγίζει τη ζωή καθενός από εμάς, γιατί επιτρέπει και σε άλλους να κάνουν το ίδιο. Η ασέβεια ενθαρρύνει την ασέβεια. Η βία υποκινεί κι άλλη βία. Και όταν οι ισχυροί χρησιμοποιούν τη θέση τους για να φέρονται άσχημα στους άλλους, τότε είμαστε όλοι χαμένοι".

Σε σύντομη τηλεφωνική συνέντευξή του στην εφημερίδα «New York Times», ο Τραμπ απάντησε ότι δεν τον εκπλήσσει η επίθεση από "αριστερούς του κινηματογράφου". Είπε ότι δεν είδε τα σχόλια της Μέριλ Στριπ στην τελετή, αλλά χαρακτήρισε την ηθοποιό «υπερτιμημένη» και "θαυμάστρια της Χίλαρι Κλίντον".

Όσον αφορά τα βραβεία, θριάμβευσε το μοντέρνο μιούζικαλ του Ντέμιαν Σαζέλ «La La Land» αποσπώντας επτά βραβεία, κερδίζοντας σε όλες τις κατηγορίες που είχε υποψηφιότητα: Καλύτερη ταινία στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ, καλύτερη σκηνοθεσία, βραβείο καλύτερου σεναρίου, καλύτερου ανδρικού και γυναικείου ρόλου (Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμα Στόουν), καλύτερης πρωτότυπης μουσικής (Τζάστιν Χάργουιτς) και καλύτερου τραγουδιού («City of stars» των Τζάστιν Χάργουιτς, Τζάστιν Πολ και Μπεντζ Πάσεκ).

Παρά τις έξι υποψηφιότητες που είχε, το «Moonlight», η δραματική ταινία του Μπάρι Τζένκινς που αναφέρεται στην προσπάθεια ενός μικρού Αφροαμερικανού να τα βγάλει πέρα στους δρόμους του Μαϊάμι, απέσπασε μόνον το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας.

Ακόμη, η Ιζαμπέλ Ιπέρ κέρδισε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας σε δραματική ταινία («Εκείνη» του Πολ Φερχόφεν). Η ταινία του Ολλανδού σκηνοθέτη κέρδισε και το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Στα κινούμενα σχέδια βραβεύτηκε η ταινία «Zootopia», ενώ στις τηλεοπτικές σειρές κυριάρχησε το «The Night manager» από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ. Παραλαμβάνοντας το βραβείο του για τον ρόλο του σε αυτή τη σειρά, o Βρετανός ηθοποιός Χιου Λόρι είπε ότι νιώθει τιμή που περιλαμβάνεται στους νικητές "των τελευταίων Χρυσών Σφαιρών στα χρονικά". Και εξήγησε: «Χωρίς να είμαι απαισιόδοξος, βλέπω ότι υπάρχουν οι λέξεις 'Χόλιγουντ', 'ξένοι' και 'Τύπος' στον τίτλο" -στρέφοντας κι αυτός τα πυρά του κατά του Τραμπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL