Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
ΣΙΝΕΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΙΝΕΜΑ

"Σιωπή" του Μάρτιν Σκορσέζε

"ΣΙΩΠΗ" του Μάρτιν Σκορσέζε. Η ταινία αναφέρεται στους διωγμούς των χριστιανών της Ιαπωνίας κατά τον 17ο αιώνα. Ο χριστιανισμός έφτασε στην Ιαπωνία με το κήρυγμα που έκαναν Πορτογάλοι Ιησουίτες, αρχικά με την άδεια των τοπικών ηγεμόνων. Η επέκταση του χριστιανισμού, αλλά κυρίως οι ανταγωνισμοί των ξένων επί ιαπωνικού εδάφους οδήγησαν τους τοπικούς ηγεμόνες στην απόφαση να απαγορεύσουν "αυτή την ξένη και επικίνδυνη θρησκεία" στα 1614. Περίπου 150.000 πιστοί, που είναι γνωστοί ως "Kakure Kirishitan" ("κρυμμένοι χριστιανοί") επιβίωσαν, παρά τις αιματηρές διώξεις, στην περίοδο που εικονογραφεί η ταινία. Παρακολουθούμε δύο Πορτογάλους μοναχούς να φτάνουν κρυφά στην Ιαπωνία για να ενισχύσουν τους "κρυμμένους χριστιανούς" αλλά και για να ανακαλύψουν τι ακριβώς συνέβη με τον προκάτοχό τους ιεραπόστολο Φερέιρα, που οι φήμες τον θέλουν να υπέκυψε στις διώξεις και να απαρνήθηκε τον χριστιανισμό... (Αβάνα, Αθήναιον Cinepolis, Village The Mall, Village Παγκρατίου, Village Φαλήρου, Village Αγίου Δημητρίου, Village Ρέντη, Γαλαξίας, Ίλιον, Κηφισιά Cinemax Class, Μικρόκοσμος, Νανά, Νιρβάνα, Odeon Starcity, Σπόρτιγκ, Ster Cinemas).

"PATERSON" του Τζιμ Τζάρμους. Μια ταινία για την "ποίηση της καθημερινότητας", που εξελίσσεται στην πόλη Πάτερσον του Νιού Τζέρσεϊ. Πάτερσον ονομάζεται και ο κεντρικός ήρωας (Ανταμ Ντράιβερ), που δουλεύει ως οδηγός στα λεωφορεία της πόλης. Αλλά το Πάτερσον δεν είναι μια τυχαία πόλη, είναι η πατρίδα δύο κορυφαίων Αμερικανών ποιητών, του Γουίλιαμς Κάρλος Γουίλιαμς (ήταν παιδίατρος στο Πάτερσον) και του Άλεν Γκίνσμπεργκ (μάλιστα, ο πρώτος ήταν ο παιδίατρος του δεύτερου!). Τι πιο φυσικό λοιπόν, ο ήρωας του Τζάρμους να είναι ένας ποιητής -οδηγός λεωφορείου! Μια ταινία που στοχεύει στην ομορφιά των «ταπεινών πραγμάτων», υπό το φως μιας συγκρατημένης μελαγχολίας και με την ποίηση να «επανέρχεται» συνεχώς σε πρώτο επίπεδο (Άστυ, Δαναός, Πτι Παλαί).

"LA LA LAND" του Ντάμιεν Σαζέλ. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος Ντάμιεν Σαζέλ («Χωρίς μέτρο») μας μεταφέρει στο Λος Άντζελες, στην «καρδιά» της βιομηχανίας του θεάματος, προχωρώντας σε ένα είδος ενδοσκόπησης σε αυτό το μοντέρνο μιούζικαλ. Μια νέα -και άνεργη- ηθοποιός (Έμα Στόουν) έχει βρει προσωρινή απασχόληση στην καφετέρια κινηματογραφικού στούντιο, ψάχνοντας ταυτόχρονα για τηλεοπτικούς ή κινηματογραφικούς ρόλους. Ένας μουσικός της τζαζ (Ράιαν Γκόσλινγκ), απογοητευμένος από την «παρακμή» του μουσικού είδους που υπηρετεί, είναι έτοιμος για συμβιβασμούς. Οι δύο νέοι θα ερωτευτούν, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσουν τα όνειρά τους, παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις... (Αλεξάνδρα, Βάρκιζα, Village The Mall, Γαλαξίας, Έμπασσυ, Odeon Γλυφάδα, Οdeon Μαρούσι, Odeon Ατλαντίς, Odeon Starcity, Σινέ Χολαργός, Ster Cinemas, Ζέα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL