Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Ανοιχτή επιστολή προς την υπ. Πολιτισμού / Ανοιχτή επιστολή προς την υπ. Πολιτισμού: Αναγκαία η ενίσχυση του ελληνικού κινηματογράφου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτή επιστολή προς την υπ. Πολιτισμού / Ανοιχτή επιστολή προς την υπ. Πολιτισμού: Αναγκαία η ενίσχυση του ελληνικού κινηματογράφου

Με ανοιχτή επιστολή τους προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ) και η Ένωση Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) επαναφέρουν την ανάγκη ενίσχυσης του ελληνικού κινηματογράφου με αφορμή τις διατάξεις που έχουν συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Τρίτη (με τίτλο «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και άλλες διατάξεις»).

Με τις διατάξεις αυτές καταργείται και τυπικά το ήδη ανενεργό άρθρο που προέβλεπε τον ειδικό φόρο επί του κινηματογραφικού εισιτηρίου (φόρος που είχε καταργηθεί τον Αύγουστο του 2015 με την ψήφιση από τη Βουλή των "προαπαιτούμενων" για το τρίτο Μνημόνιο) και εξομοιώνονται ως προς την υποχρέωση καταβολής και τον τρόπο (καταμερισμός σε δαπάνη ή διαφημιστικό χρόνο) τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και τα συνδρομητικά δίκτυα. Τα δύο σωματεία εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου σε μια εποχή διεθνών επιτυχιών και βραβεύσεων.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι μετά την κατάργηση του ειδικού φόρου επί των εισιτηρίων για την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής η κυβέρνηση πρόσθεσε ανάλογου ύψους ποσό σε ειδικό κωδικό υπέρ της ελληνικής κινηματογραφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL