Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Από τη Λέσβο στον δρόμο για τα Όσκαρ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τη Λέσβο στον δρόμο για τα Όσκαρ

Μια Ελληνίδα φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια, η Δάφνη Ματζιαράκη, γύρισε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στη Λέσβο για την οδύσσεια των προσφύγων και αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η Δάφνη Ματζιαράκη πέρασε τρεις εβδομάδες πέρυσι πάνω σε ένα σκάφος του Λιμενικού στη Λέσβο με κυβερνήτη τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, «έναν άνθρωπο που με έκανε να δω τη ζωή αλλιώς, λόγω του κουράγιου, της δύναμης, του ήθους, της αφοσίωσης και της καλοσύνης του» λέει η ίδια στη σελίδα της στο Facebook περιγράφοντας την εμπειρία που οδήγησε στην ταινία της «4.1 Miles» -ο τίτλος αναφέρεται στην απόσταση από τα παράλια της Τουρκίας μέχρι τη Λέσβο.

«Η ταινία καταγράφει την κρίσιμη στιγμή ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, εκεί όπου κάποιοι άνθρωποι θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να σώσουν έναν ξένο» λέει η ίδια. Το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με ένα από τα φετινά φοιτητικά Όσκαρ που δίνει κάθε χρόνο η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Παραγωγός είναι το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, όπου σπουδάζει η Δάφνη Ματζιαράκη. Τώρα η ταινία πέρασε στην προεπιλογή των δέκα ντοκιμαντέρ (από τα 61 συνολικά που είχαν υποβληθεί) που θα διεκδικήσουν μια θέση στην πεντάδα για το καλύτερο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της χρονιάς σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία. Η πεντάδα αυτή θα ανακοινωθεί μαζί με τις υποψηφιότητες των Όσκαρ στις 24 Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL