Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Ο σεισμός ρίχνει βαριά τη σκιά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο σεισμός ρίχνει βαριά τη σκιά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Υπό τη βαριά σκιά της ανθρώπινης τραγωδίας και των νεκρών του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Ιταλία κάνει πρεμιέρα αύριο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με την Μπιενάλε να έχει εκφράσει ήδη σε ανακοίνωσή της τα συλλυπητήρια για τα θύματα και την αλληλεγγύη για όσους επλήγησαν.

Σε ένδειξη πένθους ακυρώθηκε η δεξίωση της βραδιάς έναρξης, ωστόσο το πρόγραμμα θα διεξαχθεί κανονικά, με είκοσι ταινίες να μετέχουν στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα της φετινής διοργάνωσης που κάνει πρεμιέρα με τη νέα ταινία του Ντέμιαν Σαζέλ «La La Land».

Η φετινή Μόστρα αποτίει φόρο τιμής σε δύο σκηνοθέτες που έφυγαν από τη ζωή πρόσφατα, τον Αμπάς Κιαροστάμι και τον Μάικλ Τσιμίνο, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, μιλώντας για τις ταινίες που θα συμμετάσχουν στο επίσημο πρόγραμμα, έκανε λόγο για “σκηνοθέτες που χειρίζονται αποστασιοποιημένα μεγάλα ζητήματα, χωρίς να είναι μια προσπάθεια αποφυγής της κατάστασης του σύγχρονου κόσμου, αλλά ένας τρόπος να μιλήσουν για το σήμερα μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία».

Στο Φεστιβάλ επιστρέφει έπειτα από καιρό ο Εμίρ Κουστουρίτσα με το φιλμ «On the milky road», με πρωταγωνιστή τον ίδιο δίπλα στη Μόνικα Μπελούτσι.

Ο Βιμ Βέντερς θα παρουσιάσει το 3D «Les Beaux Jours D'Aranjuez», βασισμένο σε θεατρικό έργο του Πέτερ Χάντκε.

Σε ρόλο φαροφύλακα, δίπλα στην Αλίσια Βικάντερ, εμφανίζεται ο Μάικλ Φασμπέντερ στην ταινία του Ντέρεκ Σιανφράνς «The Light Between Oceans».

Ο Τέρενς Μάλικ θα παρουσιάσει ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του σύμπαντος με τίτλο «Voyage of Time», με αφηγητές τον Μπραντ Πιτ και την Κέιτ Μπλάνσετ, και ο Πάμπλο Λαρέν ένα πορτρέτο της Τζάκι Κένεντι - Ωνάση με τη Νάταλι Πόρτμαν να την υποδύεται.

Εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί η τελευταία ταινία του Μελ Γκίμπσον «Hacksaw Ridge», που παρουσιάζει την ιστορία ενός «αντιρρησία συνείδησης» που υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης, εκτός συναγωνισμού θα προβληθούν τα δύο πρώτα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του Πάολο Σορεντίνο «Ο νεαρός Πάπας» με τον Τζουντ Λο.

Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής είναι ο Βρετανός σκηνοθέτης Σαμ Μέντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL