Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Ελληνικό σινεμά σε γερμανικές πόλεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελληνικό σινεμά σε γερμανικές πόλεις

Ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου παρουσιάζονται από τις 18 Αυγούστου στο εμβληματικό σινεμά του Βερολίνου Babylon στο πλαίσιο του φεστιβάλ ελληνικών ταινιών Hellas Filmbox Berlin. Το φεστιβάλ που διοργανώνεται από το Ηellas Filmbox Roadshow και τους Αστέρη και Ίνα Κούτουλα και παρουσιάζει ελληνικές ταινίες με ελληνική θεματολογία στοχεύει στην παρουσίαση των ταινιών σε γερμανικές πόλεις. Έως τώρα οι ταινίες ταξίδεψαν και παρουσιάστηκαν με επιτυχία στη Δρέσδη και το Αμβούργο, ενώ επόμενοι σταθμοί προβολών είναι το Μόναχο, η Στουτγκάρδη, η Νυρεμβέργη, το Έρλανγκεν, η Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ και η Κολωνία. Πρόκειται για ένα σύνολο 91 προβολών σε συνολικά 30 μέρες.

Στο πρόγραμμα που θα παρουσιασθεί στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon του Βερολίνου θα προστεθούν και άλλες ταινίες που συμμετείχαν στην πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ τον Ιανουάριο. Το επόμενο Hellas Filmbox Berlin θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιανουάριο από τις 18 έως τις 22 του μήνα.

Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβληθούν στο Babylon, και θα έχουν όλες γερμανικούς υπότιτλους, διαμορφώνεται έως στιγμής ως εξής:

«Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου, «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη, «Μικρή Άρκτος» της Ελισάβετ Χρονοπούλου, «Encardia - η πέτρα που χορεύει» του Άγγελου Κοβότσου, «Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή, «45τ.μ» του Στράτου Τζίτζη, «Το πλοίο για την Παλαιστίνη» του Νίκου Κούνδουρου, «Φιλιά εις τα παιδιά» του Βασίλη Λουλέ, «Η Θεία» του Στέλιου Κούλογλου, «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου, «No subtitles necessary: Laszlo & Vilmos» του Τζέιμς Χρυσάνθης, «Dye» του Γιώργου Τελζίδη, «4 Μαρτίου» του Δημήτρη Νάκου, «Κατηφόρα» του Στέλιου Καμμίτση, «Red Zone» του Ζαφείρη Χαϊτίδη, «PSY» της Καλλιόπης Λεγάκη, «Καμάκια, Die Helden der Insel» του Jasin Challah.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL