Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Οι υποψήφιες ταινίες για το Βραβείο LUX
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι υποψήφιες ταινίες για το Βραβείο LUX

Τρεις ταινίες που παρουσιάζουν διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, μηνύματα και συναισθήματα επιλέχθηκαν υποψήφιες για το κινηματογραφικό Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Λέιλα Μπουζίντ "Α Peine J' ouvre les Yeux”, την ταινία του Κλοντ Μπαράς “Ma Vie de Courgette” και την ταινία της Μάρεν Άντε “Κλοντ Μπαράς”.

Η ταινία της Μπουζίντ ταξιδεύει τους θεατές στη Μεσόγειο για να αναδείξει μια νέα γενιά παγιδευμένη ανάμεσα στην ελπίδα, την αγάπη και την απελπισία.

Η ταινία του Μπαράς, που είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που διαγωνίζεται για το βραβείο LUX, απεικονίζει με χιούμορ και ευαισθησία τη σκληρή πραγματικότητα ενός ορφανοτροφείου.

Η ταινία της Άντε εξετάζει το πώς το εταιρικό ήθος μπορεί να καταστρέψει τους οικογενειακούς δεσμούς, τη ζωή των ανθρώπων και την ευτυχία.

Στο πλαίσιο των Κινηματογραφικών Ημερών LUX, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, οι τρεις υποψήφιες ταινίες θα ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη και θα προβληθούν σε περισσότερες από 50 πόλεις και 20 φεστιβάλ στα 28 κράτη - μέλη της Ε.Ε.

Οι τρεις ταινίες θα υποτιτλιστούν και στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η νικήτρια, που θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των ατόμων με προβλήματα όρασης ή ακοής και θα υποστηριχθεί η διεθνής προώθηση της.

Η συνεργασία με τα Europa Cinemas και Cineuropa θα δώσει τη δυνατότητα σε 28 νέους ηλικίας 18-26- να αποτελέσουν την κριτική επιτροπή για το Βραβείο Ημέρες Βενετίας.

Κατά τη διάρκεια των Κινηματογραφικών Ημερών LUX, τα 751 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα κληθούν να ψηφίσουν μία από τις τρεις υποψήφιες ταινίες του Διαγωνισμού.

Στις 23 Νοεμβρίου, η νικήτρια ταινία θα ανακοινωθεί στην πανηγυρική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρουσία των σκηνοθετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL