Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
ΕΩΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ / Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Πάτμο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΩΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ / Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Πάτμο

Με ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με τη φωνή της Μαρίνας Πετσάλη και ταυτόχρονη προβολή αποσπασμάτων από κλασικές ελληνικές ταινίες ξεκίνησε χθες το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου. Η διοργάνωση, που θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου, ξεκίνησε χθες τις προβολές της με την ταινία Υouth του βραβευμένου Ιταλού σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα προβληθούν συνολικά 60 ταινίες μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους, που θα υποδεχτούν τους σινεφίλ στον υπαίθριο χώρο του Νεοκλασικού Σχολείου της Σκάλας, που είναι αφιερωμένος στις προβολές ταινιών μυθοπλασίας, στο προστατευόμενο από την UNESCO Παλαιό Σχολείο της Χώρας, όπου θα λειτουργήσει αίθουσα εσωτερικών προβολών ντοκιμαντέρ, καθώς και στο Πνευματικό Κέντρο "Πάτμιον" της Σκάλας, όπου θα προβάλλονται μικρού μήκους ταινίες.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν περιλαμβάνονται και οι Embrace of the Serpent (Ciro Guerra), Mediterranea (Jonas Carpignanο), The Violin Teacher (Sergio Machado), The Fits (Anna Farrell), Nοτιάς (Τάσος Μπουλμέτης), Suntan (Αργύρης Παπαδημητρόπουλος), Το ξύπνημα της άνοιξης (Κωνσταντίνος Γιάνναρης). Oι τρεις Έλληνες σκηνοθέτες θα παρευρεθούν στην Πάτμο και θα μιλήσουν για τις ταινίες τους και για το ελληνικό σινεμά στην εποχή που διανύουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL