Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Κορυφαία μορφή των σπαγγέτι γουέστερν / "Έφυγε" ο Μπαντ Σπένσερ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορυφαία μορφή των σπαγγέτι γουέστερν / "Έφυγε" ο Μπαντ Σπένσερ

Το πραγματικό του όνομα ήταν Κάρλο Πεντερσόλι, αλλά οι πάντες τον γνώριζαν ως Μπαντ Σπένσερ: Ο θρυλικός πρωταγωνιστής των σπαγγέτι γουέστερν έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 86 ετών, σε νοσοκομείο της Ρώμης, όπως ανακοίνωσε ο γιος του, Τζιουζέπε.

Είχε γεννηθεί στην περιοχή Σάντα Λουτσία της Νάπολης, σπούδασε στο Γέηλ, είχε ντοκτορά στα νομικά, και ήταν πρωταθλητής Ιταλίας στο πόλο, συμμετέχοντας σε δύο Ολυμπιάδες, αλλά το 1967 τού ζήτησαν να παίξει στο γουέστερν σπαγγέτι "Ο Θεός συγχωρεί, εγώ όχι" και η απόφασή του να μπει στον κινηματογράφο άλλαξε τη ζωή του. Θα επιλέξει το κινηματογραφικό όνομα Bud (μπουμπούκι), σαν ένα είδος αυτοσαρκασμού για την εμφάνισή του, ενώ το επώνυμο Σπένσερ το επέλεξε προς τιμήν του ηθοποιού Σπένσερ Τρέισι, που θαύμαζε.

Το "δίδυμο" με τον Τέρενς Χιλ σε αυτή την ταινία καθιερώθηκε και οι παραγωγοί επανέλαβαν ξανά και ξανά τη "συνταγή". Κατά τη δεκαετία του '70 οι δυο τους έπαιξαν σε περισσότερες από 20 ταινίες. Για τη μάλλον κλοουνίστικη βία στις ταινίες που έπαιξε, ο Μπαντ Σπένσερ είχε πει ότι ήταν "ένα αστείο" και ότι αυτό που ήθελε ήταν να σταματήσει ό,τι και στην πραγματική ζωή: την αδικία. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (αλλά χωρίς επιτυχία) με το κόμμα "Φόρτσα Ιτάλια" του Μπερλουσκόνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL