Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs 2

Θεματικές ενότητες για την ελληνική ιστορία, το ναζιστικό φαινόμενο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον και την οικολογία, τον έρωτα, το σεξ, το γάμο και το φλερτ, το χιούμορ και τη μελαγχολία, τον χορό, τη μουσική και το θέατρο, τα πάθη και τα χόμπι, περιλαμβάνει το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ...

Θεματικές ενότητες για την ελληνική ιστορία, το ναζιστικό φαινόμενο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον και την οικολογία, τον έρωτα, το σεξ, το γάμο και το φλερτ, το χιούμορ και τη μελαγχολία, τον χορό, τη μουσική και το θέατρο, τα πάθη και τα χόμπι, περιλαμβάνει το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ σε 11 νησιά του Αιγαίου. Πρόκειται για 101 ταινίες από 37 χώρες, 13 ξένους και 23 Έλληνες καλεσμένους σκηνοθέτες, συζητήσεις με το κοινό, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που αποτελούν το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα του AegeanDocs 2 από 20 έως 28 Σεπτεμβρίου σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ψαρά, Οινούσσες, Αϊ Στράτη, Φούρνους, Ρόδο και Σύρο. Η έναρξη θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Τζόσουα Οπενχάιμερ " The Act of Killing". Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και σε απευθείας σύνδεση με την Κοπεγχάγη, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή την προβολή της ταινίας του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποδεχόμενος την πρόσκληση του διευθυντή του Φεστιβάλ Κώστα Σπυρόπουλου να απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού στη Μυτιλήνη, αλλά και να πάρει μέρος μαζί με τον σεναριογράφο Niels Pagh Andersen σε σεμινάριο του Φεστιβάλ την άνοιξη παρουσιάζοντας και την τελευταία του ταινία "Silence". Ο Γ. Σκοπετέας παρουσίασε το παράλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Κριτική Ταινιών» ενώ ο Παναγιώτης Ράππας αναφέρθηκε στην εκδήλωση του Φεστιβάλ Animation & Documentary σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στην οποία o ίδιος και ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Thomas Stellmach θα παρουσιάσουν ταινίες animation. Οι προβολές είναι εντελώς δωρεάν για το κοινό.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις