Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Εβδομάδα υποψηφιοτήτων και κινηματογραφικών βραβείων στην Αμερική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εβδομάδα υποψηφιοτήτων και κινηματογραφικών βραβείων στην Αμερική

Καθώς πλησιάζει η 16η Ιανουαρίου,η ημέρα που θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τα Οσκαρ, όλα τα σωματεία των κινηματογραφιστών στην Αμερική δίνουν στη δημοσιότητα τις δικές τους λίστες: Μετά το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών και την Ένωση Αμερικανών Σεναριογράφων, ήρθε και η σειρά του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών (Directors Guild of America) για να παρουσιάσει τη λίστα με τους πέντε καλύτερους σκηνοθέτες της χρονιάς: Σε αυτήν βρίσκουμε τον Μάρτιν Σκορσέζε για τον «Λύκο της Wall Street», τον Αλφόνσο Κουαρόν για το «Gravity», τον Πολ Γκρίνγκρας για το «Captain Phillips», τον Στιβ ΜακΚουίν για το «12 χρόνια σκλάβος» και τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ για τον «Οδηγό Διαπλοκής». Βέβαια, οι απουσίες της πεντάδας αυτής είναι μάλλον κραυγαλέες, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται οι Τζόελ και Ιθαν Κοέν (για το «Inside Llewyn Davis»), ο Σπάικ Τζόουνς για το «Her» και ο Αλεξάντερ Πέιν για το «Nebraska». Συνήθως, οι υποψηφιότητες του Σωματείου Σκηνοθετών συμπίπτουν με εκείνες των βραβείων Όσκαρ, αλλά πέρυσι μόνον δύο από τους υποψήφιους σκηνοθέτες του Σωματείου Σκηνοθετών κατόρθωσαν να μπουν στη λίστα των υποψηφίων για το Όσκαρ: o νικητής Ανγκ Λι για τη «Ζωή του Πι» και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για τον «Λίνκολν». Αυτή τη χρονιά, τα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών θα απονεμηθούν στις 25 Ιανουαρίου σε ειδική τελετή στο Λος Άντζελες.

Εκτός όμως από τα βραβεία των επαγγελματικών ενώσεων, υπάρχουν και τα βραβεία People's Choice, που απονεμήθηκαν για 40ή φορά προχθές Τετάρτη στο Λος Άντζελες, με μεγάλη νικήτρια τη Σάντρα Μπούλοκ, που απέσπασε συνολικά τρία βραβεία, ως "αγαπημένη ηθοποιός του κινηματογράφου", "αγαπημένη δραματική ηθοποιός" (για την ερμηνεία της στο "Gravity") και "καλύτερη κωμική ηθοποιός" (για την ερμηνεία της στην κωμωδία «The Heat»). Το «Gravity» κέρδισε, επίσης, το βραβείο της αγαπημένης ταινίας του κοινού.

«Ένας ηθοποιός δεν μπορεί να κάνει ό,τι κάνει χωρίς τους εκατοντάδες εκπληκτικούς ανθρώπους που εργάζονται γι' αυτόν. Έμαθα πάρα πολλά φέτος», δήλωσε κατά την τελετή η Σάντρα Μπούλοκ.

Ο τραγουδιστής Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο οποίος επέστρεψε στο μουσικό προσκήνιο το 2013 μετά από πέντε χρόνια απουσίας προκειμένου να επικεντρωθεί στην υποκριτική, πήρε το βραβείο για το πιο "αγαπημένο άλμπουμ".

Ο Άνταμ Σάντλερ, από την πλευρά του, κέρδισε το βραβείο για τον "αγαπημένο κωμικό ηθοποιό" για τέταρτη συνεχόμενη φορά, εφέτος για την ταινία «Grown Ups 2».Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL