Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
"Ενισχυμένη" φέτος η ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ενισχυμένη" φέτος η ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Το "Μικρό ψάρι" του Γιάννη Οικονομίδη δεν θα είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο φετινό 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (6-16 Φεβρουαρίου 2014): Μπορεί η ταινία του Οικονομίδη να συμμετέχει στο κορυφαίο τμήμα της διοργάνωσης, το Διαγωνιστικό, όμως στο "ιστορικό" παράλληλο πρόγραμμα που ονομάζεται Φόρουμ του Νέου Κινηματογράφου θα συμμετάσχει η ταινία «Homework» του Θεσσαλονικιού, αλλά εγκατεστημένου εδώ και χρόνια στο Βερολίνο, Θανάση Καρανικόλα, ενώ στο Πανόραμα της Μπερλινάλε θα προβληθεί το φιλμ «Να κάθεσαι και να κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά.

Το «Homework», που είναι μια ελληνογερμανική παραγωγή, έχει γυριστεί στην Ελλάδα, με Έλληνες ηθοποιούς (Μαρία Καλλιμάνη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιάννης Τσορτάκης). Στην ταινία του Γιώργου Σερβετά πρωταγωνιστούν οι Μαρίνα Συμαίου, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Νίκος Γεωργάκης και Γιώργος Καφετζόπουλος.

Θυμίζουμε ότι στην ταινία του Γιάννη Οικονομίδη από ελληνικής πλευράς η παραγωγή ανήκει στις εταιρείες Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, "Αργοναύτες" του Παναγιώτη Παπαχατζή, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ Α.Ε., τη Feelgood Entertainment και με την υποστήριξη του ΕΚΚ.

Από τη Γερμανία συμπαραγωγός είναι η Μatch Factory του Michael Weber. Στην ταινία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου και Πέτρος Ζερβός.

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ Βερολίνου φιλοξενεί κατά μέσο όρο 400 ταινίες. Η φετινή διοργάνωση θα ανοίξει με την ταινία του Γουές Άντερσον "The Grand Budapest Hotel".

Επιπλέον, από ελληνικής πλευράς στις μικρού μήκους συμμετοχές της Μπερλινάλε θα προβληθεί και η ταινία «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, ενώ στο τμήμα Generations συμμετέχει το «Προαύλιο» της Ρηνιώς Δραγασάκη.

Στο τμήμα Co Production Market της Μπερλινάλε, που ενισχύει σχέδια συμπαραγωγών, θα είναι παρούσα η σκηνοθέτρια Ελίνα Ψύκου με το πρότζεκτ της νέας ταινίας της «Ίβο και Σοφία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL