Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σάρωσε η "Ευτυχία"

Τα βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου * Η ταινία απέσπασε τα βραβεία Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Α' Ανδρικού Ρόλου, Β' Γυναικείου Ρόλου, Β' Ανδρικού Ρόλου, Σκηνογραφίας, Ενδυματολογίας, Ήχου και Μακιγιάζ

 

Μεγάλη κερδισμένη των Βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που ανακοινώθηκαν χθες μέσω live streaming, αναδείχθηκε η ταινία «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, κερδίζοντας συνολικά οκτώ βραβεία, ανάμεσά τους κι αυτό της Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας. Η ταινία απέσπασε επίσης το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Β' Γυναικείου Ρόλου για την Κάτια Γκουλιώνη, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Θάνο Τοκάκη, Σκηνογραφίας για τον Μιχάλη Σαμιώτη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο, Ενδυματολογίας για την Ιουλία Σταυρίδου, Ήχου για τους Νίκο Μπουγιούκο, Κώστα Βαρυμποπιώτη και Άρη Λουζιώτη και Μακιγιάζ για τη Δήμητρα Γιατράκου.

Στον Σύλλα Τζουμέρκα απονεμήθηκε το Βραβείο Σκηνοθεσίας για το «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Πανόραμα του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Η ταινία απέσπασε επίσης το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου, που απονεμήθηκε στην Αγγελική Παπούλια.

Ο σκηνοθέτης Ζαχαρίας Μαυροειδής τιμήθηκε με το Βραβείο Σεναρίου για την ταινία «Απόστρατος», ενώ η Ρηνιώ Δραγασάκη με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη για το «Cosmic Candy», στο οποίο απονεμήθηκε και το Βραβείο Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας στους Γιώργο και Ρούλη Αλαχούζο, Γιάννη Αγελαδόπουλο, Ανδρέα Χέλμη και Γιώργο Φουκαράκη.

Δύο βραβεία απέσπασε η ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη «Winona», το Βραβείο Μοντάζ για τον Νίκο Πάστρα και το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής για τους Δεσποινίς Τρίχρωμη και The Boy.

Το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» τιμήθηκε με το Βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης, ενώ το «Electric Swan» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη με το Βραβείο Μικρού Μήκους Ταινίας.

Το Βραβειο Μικρού Μήκους Τεκμηρίωσης απονεμήθηκε στον «Χειροπαλαιστή» του Γιώργου Γούση και το Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων στο «Heatwave» του Φωκίωνα Ξένου.

Η Χριστίνα Μουμούρη τιμήθηκε με το Βραβείο Φωτογραφίας για την ταινία «Ζίζοτεκ».

Η απονομή έγινε μέσω live streaming λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και στα social media της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με οικοδεσπότες τον πρόεδρο της Ακαδημίας Γιώργο Τσεμπερόπουλο και τους ηθοποιούς Έλλη Τρίγγου και Χρήστο Λούλη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ψεύτης κ. Βρούτσης

Θα ήταν χρήσιμο να εξετάσει κάποιος συνολικά τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει ώς τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απέναντι στην τεράστια κοινωνική κρίση που προκαλεί η πανδημία. Γιατί αυτό αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις προθέσεις της απέναντι στον κόσμο της εργασίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο