Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Ταινίες για όλους από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Πρόσκληση δημιουργίας ψηφιακού υλικού από το ΥΠΠΟΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ταινίες για όλους από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Πρόσκληση δημιουργίας ψηφιακού υλικού από το ΥΠΠΟΑ

Εναλλακτικές διεξόδους στο κοινό που αγαπά το ελληνικό σινεμά και που εξαιτίας της πανδημίας παραμένει σπίτι, επιχειρεί να προσφέρει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Έτσι αναθέτει σε έντεκα σκηνοθέτες να γυρίσουν μικρού μήκους ταινίες μέσα στα σπίτια τους που θα ανέβουν ελεύθερα για το κοινό στα online κανάλια του Φεστιβάλ, όπως η ιστοσελίδα, το facebook, το instagram και το youtube channel.

Η ταινία, διάρκειας τριών λεπτών, θα είναι γυρισμένη μέσα στο σπίτι, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους όπως η ταράτσα, ο κήπος, το μπαλκόνι και το κλιμακοστάσιο. Αυτό το κινηματογραφικό σχόλιο που αντλείται για κάθε δημιουργό από την πρωτοφανή και ακραία επικαιρότητα, θα έχει τίτλο «Χορείες χώρων» εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Ζώρζ Περέκ.

Οι σκηνοθέτες, όλοι υποψήφιοι των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που μόλις ανακοινώθηκαν, είναι οι Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy), Γιώργος Γεωργόπουλος, Ρηνιώ Δραγασάκη, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Ζαχαρίας Μαυροειδής, Μίνως Νικολακάκης, Μαριάννα Οικονόμου, Σταύρος Παμπαλλής, Σύλλας Τζουμέρκας, Άγγελος Φραντζής και Σταύρος Ψυλλάκης.

Παράλληλα το Φεστιβάλ προσανατολίζεται στη διεξαγωγή δυο διαγωνισμών που θα απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, ενώ την ίδια ώρα υποτιτλίζονται στα ελληνικά για να  ανέβουν στο youtube κανάλι του Φεστιβάλ, masterclasses όπως των Τζον Μαυρουδή, Τζον Γουότερς, Γιώργου Αρβανίτη, Λούι Ψυχογιού, Ρούμπεν Έστλουντ, Αλεξάντερ Πέιν, Αλμπέρτ Σέρα κ.α.

Οι λάτρες του σινεμά μπορούν να περιηγηθούν στο πλούσιο ψηφιακό αρχείο του φεστιβάλ μέσω της ιστοσελίδας, ενώ μπορούν να βρουν online στο πεδίο Αρχείο, σπάνιες εκδόσεις, περιοδικά και βιβλία, πολλά από αυτά εξαντλημένα.

Πρόσκληση από το υπουργείο Πολιτισμού

Πρόσκληση για την ανάπτυξη πολιτιστικού υλικού, το οποίο θα είναι προσβάσιμο διαδικτυακά με ή χωρίς χρέωση, απευθύνει το υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων πολιτιστικής παραγωγής και πρόσβασης, που προκύπτουν από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν μετά τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η πρόσκληση έχει στόχο την υποστήριξη έργων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προώθηση υψηλής ποιότητας σύγχρονου ελληνικού ψηφιακού πολιτισμού που περιλαμβάνει πολιτιστικές και καλλιτεχνικές παραγωγές ή εκφράσεις που σχετίζονται με την ψηφιακή τεχνολογία, τα νέα μέσα, και τομείς της δημιουργικής οικονομίας (design, gaming κ.ο.κ.).

Η πλήρης πρόσκληση, οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Παράλληλα ανακοινώνεται η παράταση της προθεσμίας υλοποίησης δράσεων θεάτρου και χορού που επιχορηγήθηκαν το 2019, με νέα προθεσμία για τις δράσεις θεάτρου την 31η  Οκτωβρίου και για τις δράσεις χορού την 30η  Νοεμβρίου.

Παράταση έως και τις 24 Μαρτίου έχει δοθεί και για την υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης για το 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL