Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία "Ίρις"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία "Ίρις"

Από την ταινία «Ευτυχία», η οποία προτάθηκε για το βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας.

Ανακοινώθηκαν χθες από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου οι υποψηφιότητες των βραβείων «Ίρις» με τον πρόεδρο Γιώργο Τσεμπερόπουλο μέσω live streaming, λόγω κορωνοϊού, να κάνει λόγο για ακύρωση της γιορτής απονομής, που ήταν προγραμματισμένη για τα μέσα Απριλίου. Διευκρινίζεται πως η δεύτερη φάση της ψηφοφορίας θα διεξαχθεί από 9 έως 12 Απριλίου και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 14 Απριλίου.

Για το βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας είναι υποψήφιες οι ταινίες «Ευτυχία», «Απόστρατος», «Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό», «Winona» και «Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών». Για το βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης οι «Irving park», «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» και «Για χωρίς λόγους συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη».

Για το βραβείο Μικρού Μήκους Ταινίας «Η απόσταση ανάμεσα στον Ουρανό κι εμάς», «Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου», «Index», «Όλες οι φωτιές η φωτιά» και «Electric swan».


Η υποψήφια για το ίδιο βραβείο ταινία «Winona»

Το βραβείο Μικρού Μήκους Τεκμηρίωσης διεκδικούν «Τα καναρίνια», «Σκοπελίτης ή το πλοίο» και «Χειροπαλαιστής», Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων, η «Βίαιη εξίσωση», «Heatwave» και «The white wings».

Το βραβείο Σκηνοθεσίας οι Άγγελος Φραντζής, Αλέξανδρος Βούλγαρης και Σύλλας Τζουμέρκας.

Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη η Ρηνιώ Δραγασάκη, ο Σταύρος Παμπαλλής και ο Μίνως Νικολακάκης.

Το βραβείο Σεναρίου ο Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο Γιώργος Γεωργόπουλος και η Μαρία Φακίνου, ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη.

Το βραβείο Πρώτου Ανδρικού Ρόλου ο Μιχάλης Σαράντης, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης και ο Χρήστος Πασσαλής, Πρώτου Γυναικείου η Πηνελόπη Τσιλίκα, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Αγγελική Παπούλια, δεύτερου Ανδρικού ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο Θάνος Τοκάκης και ο Βαγγέλης Μουρίκης, Δεύτερου Γυναικείου η Κάτια Γκουλιώνη, η Γιούλα Μπούνταλη και η Μάγια Πιπέρα.

Υποψήφιοι για το βραβείο Φωτογραφίας οι Χριστίνα Μουμούρη, Γιάννης Δρακουλαράκος και Σίμος Σαρκετζής, Μοντάζ οι Λάμπης Χαραλμπίδης, Αντρέας Βοντράσκε και Νίκος Πάστρας, Πρωτότυπης Μουσικής οι Δεσποινίς Τρίχρωμη, Μίνως Μάτσας και Ζαν-Πολ Γουόλ, drogAtek, Φοίβος, Σκηνογραφίας οι Αντώνης Δαγκλίδης, Μιχάλης Σαμιώτης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Πηνελόπη Βαλτή, Ενδυματολογίας οι Ιουλία Σταυρίδου, Μάρλι Αλειφέρη και Άση Δημητρολοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL