Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Η μόδα μέσα από τον κινηματογράφο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η μόδα μέσα από τον κινηματογράφο

Η Τζούλιαν Μουρ στην ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο «The Staggering Girl» που "ανοίγει" το φετινό Fashion Film Festival

Με τη νέα ταινία του Ιταλού Λούκα Γκουαντανίνο «The Staggering Girl» κάνει έναρξη το φετινό Athens Fashion Film Festival, το βράδυ της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης (ώρα έναρξης τελετής 8.30 μ.μ.). Για την ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η Τζούλιαν Μουρ, ο δημοφιλής Ιταλός σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τον creative director του Βαλεντίνο Πιέρ Πάολο Πιτσόλι, ενώ τη μουσική υπογράφει ο σπουδαίος Ριίτσι Σακαμότο. Μια συγγραφέας σε "δημιουργικό αδιέξοδο" θα ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη πίσω στη Ρώμη και στο πατρικό της για μια επείγουσα συνάντηση με την ηλικιωμένη πια μητέρα της.

Φέτος το Athens Fashion Film Festival μετακομίζει στο ανακαινισμένο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης για τρεις μέρες (14, 15 και 16 Φεβρουαρίου). Το φετινό πρόγραμμα, με τίτλο «Όταν η ηθική συναντάει την αισθητική», περιλαμβάνει 80 fashion films μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ στο διαγωνιστικό τμήμα, ειδικά αφιερώματα, θεματικά πάνελ και masterclasses, με στόχο να προσφέρει στο κοινό μια σφαιρική εικόνα των τελευταίων τάσεων και ιδεών που κυριαρχούν στον κινηματογράφο, στη μόδα, την τέχνη και στο περιβάλλον. Παράλληλα, το AthensFFF φιλοδοξεί να αποτελέσει σταδιακά ένα "δυναμικό" περιβάλλον όπου θα δίνουν ραντεβού νέοι ή ήδη καθιερωμένοι σχεδιαστές, καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης πολλές εξαιρετικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους αλλά και ντοκιμαντέρ. Ταινίες για τη μόδα, την ομορφιά, την αισθητική... Το Σάββατο 15.2, στις 5.45 μ.μ., θα προβληθεί το φιλμ "Divino Inferno: Rodin and the Gates of Hell" σε σκηνοθεσία Μπρούνο Αβελιάν. Η ταινία παρουσιάζει την άγνωστη ιστορία πίσω από τη δημιουργία του εμβληματικού έργου «Οι πύλες της Κολάσεως» του Ροντέν. Με ποιητική διάθεση και αιχμηρή αισθητική, o ανατρεπτικός Γάλλος σκηνοθέτης και φωτογράφος Μπρούνο Αβελιάν αποκωδικοποιεί το αινιγματικό αριστούργημα του Ροντέν.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία "We Margiela" και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα "Uniforms (Η μόδα σαν κοινωνικός καθρέπτης)". Στην ταινία, η συνιδρυτής Τζένι Μέιρενς αλλά και πολλά μέλη της δημιουργικής ομάδας του Maison Martin Margiela περιγράφουν τη μετεωρική άνοδο -και την παρ’ ολίγον πτώση- του πλέον επιδραστικού fashion label της τελευταίας εικοσαετίας. Το «We Margiela» καταγράφει λεπτομερώς μια διαδρομή που χαράχτηκε πάνω στην τυχαιότητα με οδηγό το ένστικτο αλλά και δημιουργικά ρίσκα σε πείσμα των καιρών. Όπως και στην περσινή 1η διοργάνωση του Athens Fashion Film Festival, έτσι και φέτος τα βραβεία του φεστιβάλ απονέμονται από εννεαμελή διεθνή κριτική επιτροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL