Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Ακαδημία Κινηματογράφου γιορτάζει με Film Factory

Τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει φέτος η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και ο καλύτερος τρόπος γι' αυτό είναι να δώσει το βήμα σε βραβευμένους ή υποψήφιους για βραβεία σκηνοθέτες,...

Τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει φέτος η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και ο καλύτερος τρόπος γι' αυτό είναι να δώσει το βήμα σε βραβευμένους ή υποψήφιους για βραβεία σκηνοθέτες, σεναριογράφους, παραγωγούς, ηθοποιούς, διευθυντές φωτογραφίας, σκηνογράφους, ενδυματολόγους... Θα τους συναντήσετε στο 8ο Film Factory, στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, να μιλάνε για τη δουλειά τους, τις αγωνίες τους και τις χαρές τους, για τη μεγάλη τους αγάπη, τον κινηματογράφο, για τη συνεργασία που χωρίς αυτή δεν υπάρχουν οι ταινίες. Από τις εκδηλώσεις του τριημέρου του Film Factory 2019, που ξεκινά Παρασκευή και 13, ξεχωρίσαμε: Στην Αίθουσα Κινηματογράφου, την Παρασκευή, στις 5 μ.μ., για τις «Συμπαραγωγές χωρίς οίκτο» συζητούν οι παραγωγοί Αμάντα Λιβανού, Klaudia Smieja και θα παρευρεθεί και ο σκηνοθέτης της ταινίας «Οίκτος» Μπάμπης Μακρίδης. Στις 4 μ.μ., πάλι στην Αίθουσα Κινηματογράφου, «Σεναριογραφώντας την ‘Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς’» με τους σκηνοθέτες και σεναριογράφους Χάρη Λαγκούση, Γιάννη Οικονομίδη και τον συγγραφέα και σεναριογράφο Δημοσθένη Παπαμάρκο. Τέλος, στις 7.30 μ.μ., ξανά στην Αίθουσα Κινηματογράφου, οι σκηνοθέτες Νίκο Λαμπό, Ζακλίν Λέντζου, Άγγελος Φραντζής συζητούν με θέμα «Κατασκευάζοντας μια ταινία».

Την Κυριακή 15.12, στις 5 μ.μ., στην Αίθουσα Black «Ρυθμός και χάος»: ο μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης συζητά με τον συνθέτη Coti K.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο