Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
«Κατάφερα να κάνω αξιοσέβαστο το κακό γούστο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Κατάφερα να κάνω αξιοσέβαστο το κακό γούστο»

Απολαυστικές στιγμές χάρισε σε όσους παραβρέθηκαν στο masterclass που παρέδωσε χθες ο εμβληματικός εκπρόσωπος του κινηματογραφικού cult και επίτιμος προσκεκλημένος του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Τζον Γουότερς μιλώντας για τις ταινίες του.

Ο Γουότερς δεν άφησε ασχολίαστο και τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί άραγε οι περισσότεροι πολιτικοί σήμερα έχουν περίεργα μαλλιά; Ο Τραμπ δεν νοιάζεται για τις τέχνες».

Ο «Πάπας του trash», όπως τον χαρακτήρισε ο Ουίλιαμ Μπάροουζ, αποκάλυψε πως νοίκιαζε αίθουσες και προωθούσε μόνος μου τις ταινίες που γύριζε. «Οι ταινίες μου ήταν αηδιαστικές και το ήξερα, διέθεταν όμως καλό χιούμορ».

Μίλησε για τη μούσα του, την Divine, την «καλύτερη ηθοποιό του κόσμου», που στο σχολείο δέχτηκε πολύ μπούλινγκ από τους συμμαθητές της. Το ίδιο σχολείο που χρόνια αργότερα οργάνωσε καμπάνια κατά του μπούλινγκ, την οποία και αφιέρωσε στην Divine.

«Η Divine εξωτερίκευσε τον θυμό της από εκείνα τα χρόνια στις ταινίες. Πλέον τα πράγματα έχουν εξελιχθεί. Τα περισσότερα γκέι μπαρ στην Αμερική κλείνουν κι αυτό αποτελεί πρόοδο κατά τη γνώμη μου».

Αναφέρθηκε στις επιρροές του από τα art films του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν αλλά και τις underground ταινίες. «Είχα κοινό από το ξεκίνημα της πορείας μου. Δανειζόμουν λεφτά από τον μπαμπά μου για να γυρίσω τις ταινίες μου και πάντα του τα επέστρεφα, παρότι ο ίδιος δεν το περίμενε. Κατάφερα να κάνω αξιοσέβαστο το κακό γούστο. Γι’ αυτό και κανένας άλλος σκηνοθέτης δεν με μιμείται» υποστήριξε.

Δεν έκρυψε ότι από μικρός ήταν φιλόδοξος, «ωστόσο είναι αδύνατον να είσαι συνεχώς επιτυχημένος», όπως είπε. «Η αποτυχία σε βοηθά να ανασυγκροτηθείς και να έχεις νέες ιδέες. Έχω πάντα νέες ιδέες. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να βαρεθεί. Προσωπικά δεν βαριέμαι ποτέ».

Αυτή τη στιγμή δεν γυρίζει ταινίες, αλλά γράφει όπως είπε βιβλία, «που πηγαίνουν καλύτερα από τις ταινίες μου. Άλλωστε μου αρέσει να λέω ιστορίες με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL