Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φεστιβάλ για τη μετανάστευση στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από το Ιδρυμα "Ρόζα Λούξεμπουργκ": Το Φεστιβάλ Moviement - Διαστάσεις της Μετανάστευσης στο Σινεμά περιλαμβάνει 34...

Ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από το Ιδρυμα "Ρόζα Λούξεμπουργκ": Το Φεστιβάλ Moviement - Διαστάσεις της Μετανάστευσης στο Σινεμά περιλαμβάνει 34 ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, μικρού και μεγάλου μήκους, που προβάλλονται μέχρι την Κυριακή εξερευνώντας τις διαστάσεις της μετανάστευσης στη Μεσόγειο αλλά και πέρα από αυτή. Ταινίες από την Τυνησία, τον Λίβανο, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αίγυπτο, την Τουρκία, την Ελλάδα καλύπτουν θέματα όπως ο πόλεμος, ο εκτοπισμός, ο θεσμικός ρατσισμός, οι οικογενειακές σχέσεις, η ένταξη και η αλληλεγγύη, αποδομώντας τις κυρίαρχες αφηγήσεις και δημιουργώντας προϋποθέσεις για σκέψη και διάλογο. Είναι ένα φεστιβάλ χωρίς διαγωνιστικό τμήμα ή βραβεία. Έχει όμως πολλές πρεμιέρες. Οι περισσότερες ταινίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως οι πολυβραβευμένες, «A Maid for Each» του Μαχίρ Άμπι Σάμπρα, «Babai» του Βισάρ Μορίνα, «Central Airport TFH» του Καρίμ Αϊνούζ και η μικρού μήκους ταινία «Atlantiques» της Ματί Ντιόπ, που βραβεύτηκε στις Κάννες. Ανάμεσα στις ταινίες που κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ είναι και το "Trilogy of Embrace" της Ελευθερίας Αστρινάκη καθώς και το «Lost Youth» του Ανδρέα Δερμάνη.

Παράλληλα με τις προβολές, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις του κοινού με τους δημιουργούς των ταινιών καθώς και τέσσερις ανοιχτές συζητήσεις σε πάνελ με κινηματογραφιστές, ηθοποιούς και ακτιβιστές.

Τέλος, το δίκτυο μεταναστριών Melissa θα παρουσιάσει την κινηματογραφική του λέσχη και η Action for Women την έκθεση φωτογραφίας «Seen». Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μπείτε στο moviement.gr για το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών και άλλες πληροφορίες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις